VIII sednica Skupštine opštine Opovo: USKLAĐIVANJE KAZNENIH ODREDBI SA AKTUELNIM ZAKONSKIM REGULATIVAMA

14/03/2017

USKLAĐIVANJE KAZNENIH ODREDBI SA AKTUELNIM ZAKONSKIM REGULATIVAMA
Opovo, 14. mart 2017,
U radu 8. sednice Skupštine opštine Opovo učestvovalo je 22 odbornika, a sve tačke dnevnog reda su usvojene.
Odbornici su se pozitivno izjasnili za usvajanje Odluke o vršenju eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Opovo za 2016. godinu; Odluke o izmenama Odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Opovo; Odluke o usvajanju procene tržišne vrednosti nepokretnosti u javnoj svojini opštine Opovo; Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Opovo; Programa korišćenja sredstava od naknada za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa opštine Opovo za 2017. godinu; Polugodišnjeg Izveštaja o radu  PU ”BAMBI” za radnu 2016/2017. godinu;

Komisija za komasaciju KO Baranda dopunjena je sa još jednim članom, a to je Radisav Babić iz Opova kao nadeljivač u postupku sprovođenja komasacije (raspodela komasacione mase).

Došlo je do izmena i u Upravnom odboru Opštinske narodne biblioteke Opovo gde je umesto Jelene Stojanov za novog predsednika Upravnog odbora imenovan Goran Bjelogrlić iz Barande.

Sedam tačaka dnevnog reda odnosilo se na usklađivanje kaznenih odredbi sa aktuelnim zakonskim regulativama. Visine prekršajnih kazni koje su do sada bili određene u rasponu od – do, sada su određene u fiksnim iznosima. Kazne se odnose na obavljanje komunalnih delatnosti (komunalna inspekcija), uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja, radnom vremenu u određenim delatnostima i na određenim poslovima, privremenom postavljanju montažnih i pokretnih objekata na javnim površinama, sahranama na grobljima i merama zaštite poljoprivrednog zemljišta i organizovanju poljočuvarske službe na teritoriji Opštine Opovo.

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije