Adaptacije škole i ambulante u Sakulama i Sefkerinu: JOŠ DVA VELIKA PROJEKTA ZA OPŠTINU OPOVO

13/03/2017

JOŠ DVA VELIKA PROJEKTA ZA OPŠTINU OPOVO
Opovo, 13. mart 2017;
Nakon tri velika projekta odobrena od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u kratkom vremenskom periodu lokalna samouprava je obezbedila još dva vredna i za lokalnu zajednicu izuzetno značajna projekta.
U okviru Programa obnove i unapređenja objekta javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite koji sprovodi Vlada Republike Srbije – Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Opštini Opovo su odobrena dva projekta: „Sanacija i adaptacija objekta Dom zdravlja Opovo – Ambulanta Sefkerin“ i „Adaptacija i sanacija objekta O.Š. „Dositej Obradović“ Opovo izdvojeno odeljenje „Zoran Petrović“ Sakule“.

Za ove projekte Opština Opovo je u obavezi da izradi potrebnu tehničku dokumentaciju i pribavi odgovarajuće dozvole.

Za projekat sanacije i adaptacije zdravstvene ambulante u Sefkerinu odobrena su sredstva u visini od  8.254.895 dinara, a predviđeni radovi su građevinsko zanatski radovi na kompletnoj zameni krova i krovnog pokrivača sa termoizolacijom jer objekat prokišnjava, izrada termoizolacije fasade sa zamenom dotrajale stolarije PVC stolarijom, unutrašnji molersko farbarski radovi, zamena sanitarije, zamena unutrašnjih vrata i podova, kao i izrada pristupne rampe za invalidna lica.

Vrednost projekta adaptacije i sanacije škole u Sakulama iznosi 34.044.955 dinara, a projekat obuhvata građevinsko zanatske radove na termoizolaciji fasade, rekonstrukciji i izmeštanju starog mokrog čvora, zamenu podova, keramičarske radove, radove na instalaciji vodovoda, kanalizacije i hidrantske mreže.

– Sa realizacijom ova dva projekta uradićemo kompletnu sanaciju objekata zdravstvene ambulante u Sefkerinu i škole u Sakulama, što će ujedno ove objekte učiniti i potpunosti energetski efikasnim. Izuzetno sam zadovoljan angažovanjem na konkursnim apliciranjima jer smo za samo tri meseca obezbedili čak 70 miliona dinara za projekte u našoj opštini, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić. Predsednik opštine smatra da su ovakvi rezultati plod pre svega dobrog rada lokalne samouprave u prethodnom periodu što u republičkim i pokrajinskim organima nije ostalo nezapaženo, kao i dobre projektne pripreme za svaki od apliciranih projekata.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije