MUP Srbije: VOZAČI OPREZ, U PONEDELJAK POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

12/03/2017

VOZAČI OPREZ, U PONEDELJAK POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA
Beograd 12. mart 2017
Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, u ponedeljak, 13. marta 2017. godine, u okviru akcije pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na svim evropskim putevima.

Akcija će biti sprovedena u 31 evropskoj državi (28 država članica EU, Švajcarska, Norveška i Srbija), koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će istovremeno usmeriti aktivnosti i na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja telefona od strane vozača u toku vožnje.

U akciji će učestvovati maksimalan broj putničkih vozila, odnosno motocikala bez spoljnih obeležja policije – presretača. Takođe, biće angažovani policijski službenici koji će, u građanskom odelu, uočavati prekršaje vozača i putnika i informacije o vozilima, u kojima su uočeni prekršaji, prenositi patrolama koje će zaustavljati vozila i preduzimati zakonom propisane mere.

Napominjemo da korišćenje sigurnosnih pojaseva na svim sedištima značajno smanjuje rizik od stradanja u saobraćajnim nezgodama. U toku 2016. godine, u putničkim vozilima je poginulo 183 vozača i 98 putnika, dok je povređeno 6.890 vozača i 5.699. Od ukupnog broja nastradalih putnika, 55% je stradalo na prednjem, a 45% na zadnjem sedištu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 6 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: Nedelja 5....

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije