Opštinsko veće opštine Opovo: BESPLATAN VRTIĆ ZA TREĆE DETE

06/03/2017

BESPLATAN VRTIĆ ZA TREĆE DETE
Opovo, 06. mart 2017;
Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Opovo doneta je jedna od značajnijih odluka vezana za socijalnu oblast i demografsku politiku u našoj opštini. Od marta meseca utvrđuje se pravo na besplatan celodnevni boravak u predškolskoj ustanovi za svako treće dete po redu rođenja u porodici bez obzira da li roditelji deteta već imaju jedno ili više dece u predškolskoj ustanovi. Pravo na ovo imaju deca na celodnevnom boravku kao i deca pripremno predškolskog programa, koja su na produženom boravku u ustanovi sa prebivalištem na teritoriji Opštine Opovo. Naknadu za regresiranje besplatnog boravka finansira lokalna samouprava.

Ova inicijativa je potekla kroz projekat Otvorenih vrata i razgovora predsednika opštine sa majkama dece, kao i inicijative članova kabineta predsednika opštine, konkretno pomoćnika predsednika opštine Nebojše Kovačevića.

–  Nažalost, naša lokalna samouprava je do sada bila jedna od retkih koja nije imala ovakvu odluku i mi sada ispravljamo ono što do sada nije urađeno. Svedoci smo da je u našoj zemlji prirodni priraštaj zabrinjavajuće loš i ovo je jedan mali doprinos u pokušaju da se demografska politika poboljša, izjavio je predsednik opštine dr Zoran Tasić, istakavši da je prioritet imati „sluha“ za najmlađe.

Tasić je najavio i druge slične akcije u okviru ove oblasti kao što je projekat poboljšanja uslova u objektu PU „Bambi“ Opovo izgradnjom nove kuhinje ali i projektom koji je za sada u pripremi, a to je proširenje objekta predškolske ustanove u Sefkerinu kako bi se omogućili uslovi za rad vrtića u ovom mestu.

Povodom izveštaja polugodišnjeg rada PU „Bambi“ na sednici Opštinskog veća je prisustvovala i direktorka ustanove Jelena Mitić, koja se u ime kolektiva i roditelja zahvalila na svemu što lokalna samouprava čini za predškolsku ustanovu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije