Opštinska uprava opštine Opovo: IZLAGANJE DELA JEDINSTVENOG BIRAČKOG SPISKA

06/03/2017

IZLAGANJE DELA JEDINSTVENOG BIRAČKOG SPISKA
Opovo, 06. mart 2017;
Obaveštavaju se građani opštine Opovo O IZLAGANjU NA UVID DELA JEDINSTVENOG BIRAČKOG SPISKA ZA PODRUČJE OPŠTINE OPOVO, koji će se vršiti u prostoru Opštinske uprave opštine Opovo, svako radnog dana od 08:00 do 17:00 časova, do zaključenja biračkog spiska 17.03.2017. godine, do 24 časa.

U navedenom periodu birači će moći da predlažu upis, dopune ili ispravke biračkog spiska na način utvrđen zakonom, tj. građani će moći da od Opštinske uprave zahtevaju donošenje rešenja na kojim se zasnivaju promene u biračkom spisku.

Od 18.03.2017. godine pa do 29.03.2017. godine u 24:00 časa odnosno do 72 časa pre dana održavanja izbora, rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja kandidata za predsednika Republike, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac predloga kandidata ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani, uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu podneti zahtev za upis u birački spisak podataka o tome da će glasati u inostranstvu. Navedeni zahtev se podnosi preko diplomatsko – konzularnog predsedništva Ministarstvu  državne o lokalne samouprave, najkasnije 11.03.2017. godine do 24:00 časa. Birač ovaj zahtev može podneti i u zemlji, Opštinskoj upravi gde ima prebivalište.

Takođe se obaveštavaju građani da Opštinskoj upravi mogu, najkasnije 11.03.2017. godine u 24:00 časa odnosno 5 dana pre dana zaključivanja biračkog spiska, podneti Zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na izborima za predsednika Republike  glasati prema mestu boravišta u zemlji.

 

NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE

Jelena Petrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije