Akcija dobrovoljnog davanja krvi: ODLIČAN ODZIV, ODAZVALO SE 99 DAVALACA

19/01/2017

ODLIČAN ODZIV, ODAZVALO SE 99 DAVALACA
Opovo, 19. januar 2017;
Apel Republičkog zavoda za transfuziju krvi očigledno je imao odjeka u Opovu i Sefkerinu gde se na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo 99 davalaca, od kojih je krv dalo 84 davalaca, dok je 15 davalaca odbijeno iz medicinskih razloga.

U  prostorijama osnovne škole u Opovu akciji se odazvalo 53 davalaca, krv je dalo 47, a odbijeno je šest,  iz medicinskih razloga. Za pohvalu je i to da je na današnjoj akciji cela porodica Latovljev, Goran, Jasmina i sinovi Igor i Boris, dala krv.

U Sefkerinu akciji se odazvalo  46  davalaca. Krv je dalo 37 davalaca, a odbijeno je devet iz medicinskih razloga.

Na jučerašnjoj akciji krv je prvi put darovalo 8 davalaca, od toga po četiri u Opovu i Sefkerinu. Sefkerinskoj akciji, kao i svih predhodnih akcija odazvali su se članovi bajk kluba Fire Wheelsi.

Broj davalaca krvi je od opšteg društvenog  značaja, a obezbeđene dovoljne količine krvi i lekovi dobijeni iz krvi za državu predstavljaju njeno nacionalno bogatstvo. Poštovani davaoci vi ste uvećali to bogatstvo, hvala za darovanu krv, poručuju iz kancelarije Crvenog krsta Opovo.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije