IO „Olga Petrov“ Baranda: NEDELjA ČAROLIJE ZA PRVAKE

25/12/2016

NEDELjA ČAROLIJE ZA PRVAKE
Baranda, 24. decembar 2016;
U I-3 odeljenju OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, IO „Olaga Petrov“ iz Barande, protekla nedelja od 19. do 23. dercembra zaista će ostati u lepom sećanju. Svakog dana u sklopu tematske nedelje maleni školarci su kroz razne nastavne i nenastavne aktivnosti uživali zbog predstojećih novogodišnjih praznika.

Ideja je bila da se tokom cele nedelje prvaci što više uključe u razne zabavne i edukativne procese. Tako su kroz aktivnost na ČOS-u  formirali karike od obojenog papira i spajali ih u „Lanac prijateljstva“ za ukrašavanje odeljenja. Na času muzičke kulture imali su čas sistematizacije  pomoću PP prezentacije i video bima, pod nazivom „Novogodišnji muzički kviz“, gde su  za uspešne i tačne odgovore nagrađeni diplomama. Ovom kvizu su prisustvovali i roditelji i nekolicina nastavnika. I čas matematike je bio posvećen predstojećoj Novoj godini, kroz adekvatne zabavne zadatke. Na času srpskog jezika čitale su se pesme i kratke priče na istu temu. Čas likovne kulture je protekao u oslikavanju „Novogodišnje noći“, i kreiranju sopstvenog „Novogodišnjeg venčića“ od papirnih tanjirića, tračica, perlica, vate. I izborni čas čuvari prirode je održan pod istom temom, gde su đaci vežbali svoje motoričke sposobnosti izrezivanjem belih pahuljica za ukrašavanje učionice i hola škole, kao i pripremanjem novogodišnjih čestitki za predstojeći „Novogodišnji vašar“.

Nakon nastavnih časova 23. decembra priređeno je divno iznenađenje namenjeno đacima prvacima od strane roditelja. Roditelji prvaka su se organizovali i samoinicijativno odlučili, da obraduju sve mališane prvog razreda prigodnim lepim poklonima i posetom Deda Mraza. Đaci su bili veoma iznenađeni i oduševljeni divnim gestom roditelja, koji su i na ovaj način, pokazali da žele blisko  da sarađuju sa školom i nastavnicima na obostrano zadovoljstvo. Nakon radosnog iznenađenja za prvake, u školi se održao i „Novogodišnji vašar“ gde su učenici prodavali izrađene novogodišnje čestitke i  ukrase, kao i domaće kolače koje su vredne majke napravile kako bi zimski raspust i predstojeći praznici počeli slatko, najslađe!

Srećna svima Nova 2017.godina! (N.K.)

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

SEFKERIN, 26/27. maj 2024 – Sefkerinska crkva je u nedelju bila istovremeno i hram i koncertna dvorana. Svoje prve koncerte održali su Dečiji crkveni hor i Liturgijski hor sefkerinskog hrama „Sabor Svetog arhangela Gavrila“. Koncert je privukao veliku pažnju, a...

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

OPOVO, 27. Maj 2024 U nedelju 26.maja 2024.godine Dom zdravlja Opovo je u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda. Pregledana je 31 odrasla osoba, konstatovan je povišen krvni pritisak kod 3 osobe,...

najnovije

najčitanije