Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo: IZGRAĐENA RADNA TERASA U DVORIŠTU UPIK OPOVO

15/12/2016

IZGRAĐENA RADNA TERASA U DVORIŠTU UPIK OPOVO
Baranda, 15. decembar 2016;
Davno planirana i započeta aktivnost, izgradnja funkcionalne terase i letnje učionice uz objekat u dvorištu Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo u Barandi, konačno je privedena kraju. Članovi Udruženja dobili su svoj zaštićen, a ujedno i otvoren prostor gde mogu obavljati aktivnosti od maja do oktobra. Terasa je prilagođena osobama sa invaliditetom ali ovaj prostor mogu koristiti i učenici, kao i svi oni kojima je za određene aktivnosti ovakav prostor potreban.

Ukupna vrednost projekta iznosi 380.000 dinara, od čega je lokalna samouprava sufinansirala 150.000 dinara, dok je drugi deo sredstava obezbeđen preko Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Terasa je završena, pa sada sa velikim olakšanjem čekamo lepo vreme. U narednom periodu planira se i ograđivanje terase, opremanje prostora, naravno, uz pomoć lokalne samouprave koja je i omogućila ovaj projekat, izjavio je predsednik UPIK Opovo Sava Lazin.

Povodom završetka radova Udruženje su posetili predsednik opštine dr Zoran Tasić i odbornica Anita Milanov.

Još jednom smo pokazali da zajedno možemo mnogo i da projekte koje sufinasiramo imaju višestruku namenu. Ovu letnju učionicu će pored članova udruženja, imati priliku da koriste i deca naše osnovne škole, deca socijalno najugroženijih porodica, kao i deca sa posebnim potrebama, za koju na proleće očekujemo otvaranje dnevnog boravka. Članovi UPIK Opovo još jednom su pokazali svoju nesebičnost, kreativnost i ogromnu volju za životom, kao i poruku koju salju svima nama, a to je da zivot nije stao i da vreme pred nama moramo da iskoristimo na najbolji moguci način. Oni su pravi promoteri života, prijateljstva i iskrene nesebičnosti. Kao predsednik opštine, ponosan sam sto poznajem ove ljude i imam priliku da budem deo njihovih projekata, poručio je prilikom obilaska I druženja sa članovima Udruženja predsednik opštine dr Zoran Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije