Zavod za javno zdravlje Pančevo: BESPLATNO TESTIRANJE NA HIV

24/11/2016

BESPLATNO TESTIRANJE NA HIV
Pančevo, 24. novembar 2016;
Svedski dan borbe protiv AIDS-a i kampanja se svake godine obeležavaju sa ciljem da se skrene pažnje javnosti na značaj prevencije i  ranog otkrivanja infekcije uzrokovane HIV-om.Samo testiranjem možemo saznati svoj HIV status. Još uvek je malo onih koji znaju da se sa HIV-om danas živi i da rano otkrivanje infekcije uzrokovane HIV-om omogućava kvalitetniji i duži život.

HIV se može preneti: Seksualnim kontaktom bez korišćenja prezervativa sa osobom koja ima HIV; Razmenom igala i špriceva kod intravenskih korisnika droge; Sa inficirane majke na dete u toku trudnoće, porođaja i dojenja; Korišćenjem makazica, četkica za zube, brijača koju je koristila osoba koja ima HIV infekciju.

Svi zainteresovani sugrađani koji se prepoznaju u nekom od ovih rizika mogu doći na testiranje u Zavodu za javno zdravlje Pančevo ul. Pasterova br.2,  soba 101, na I spratu, od 28.11.- 02.12.2016. u periodu od 9-13 časova (tel: 310-466).

Testiranje na HIV je anonimno, besplatno, nije potreban uput, ne zakazuje seobavezno ne doručkovati.

Svetski dan borbe protiv side treba da bude podstrek na istiskivanju stigmatizacije i diskriminacije u korist tolerancije, da bi borba protiv ove bolesti bila efikasnija i lakša.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije