Udruženje vojvođanskih učitelja: VIII METODIČKI DANI UČITELJA

23/11/2016

VIII METODIČKI DANI UČITELJA
Opovo, 23. novembar 2016;
U Novom Sadu se 19. novembra  održao se stručni skup – VIII METODIČKI DANI UČITELjA u organizaciji Udruženja vojvođanskih učitelja.

Ovaj stručni skup ima za cilj okupljanje vrednih, požrtvovanih i uticajnih učitelja na nivou teritorije Vojvodine pa i šire, da predstave svoje reprezentativne radove tokom nastavnog rada sa đacima.

Ove godine na stručnom skupu su se svojim radovima predstavile i tri učiteljice iz naše škole OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: Ivana Jovanac i Katica Fišćan iz Sakula i  Nada Kljajić iz Barande, pored preko dvadest pet izlagača.
45284

Učiteljica Ivana Jovanac je u trećem delu predstavljanja „Kreativni učitelji“ predstavila svoj rad pod nazivom „Banaćanska svadba“ – tematski dan koji je u sebi objedinio srpski jezik, muzičku kulturu, narodnu tradiciju i matematiku i saradnju sa kolegama (nastavnici muzičke kulture, srpskog jezika i veronauke), iz 2014. godine. Isti nastavni rad je predstavljen na Saboru učitelja u Beogradu  gde je osvojio prvo mesto od mnoštva drugih radova učitelja iz cele Srbije,  i 12. oktobra 2016. godine na Tribini za učitelje u Zrenjaninu.

Učiteljica Katica Fišćan je predstavila „Interdisciplinarni čas“ u drugom delu „Izlaganje metodičara“, održan pre par godina sa učenicima, kolegama (nastavnici srpskog jezika i muzičke kulture)  i bakama, kroz časove muzičke kulture srpskog jezika i narodne  tradicije.

Učiteljica Nada Kljajić se svojim radovima  već predstavila 2014. godine  kada je zbog svojih posebnih zasluga na polju negovanja književnosti, pored nekoliko pohvalnica  dobila i prestižno priznanje „Učitelj plus“. Ove školske godine 2016/17. godine je predstavila tri svoja rada: „Moj odnos prema drugima“  gde  je u radu sa đacima primenila elektronske  programe za kreiranje video klipova radi snimanja mini serijala od pet kratkih klipova, u kojima su učenici glumom, na indirektan način prikazali  različite stvarne situacije  (često neprijatne) i način za njihovo prevazilaženje.  Takođe, u tom drugom izlagačkom delu skupa, predstavila je i interaktivno – egzemplarnu nastavu pod nazivom „Napiši knjigu“  koja je takođe prikazana  11. juna 2016. godine  stručnom skupu učitelja u Kniću i od trinaest prikazanih učiteljskih radova  na osnovu mišljenja stručnih prosvetnih nadzornika  iz Kragujevca dobila laskavo priznanje kao najbolji  primer dobre nastavne prakse. Ista nastavna aktivnost je predstavljena i na Saboru učitelja Srbije 19. juna 2016. u Beogradu  i 12. oktobra  2016. godine  na Tribini za učitelje u Zrenjaninu u organizaciji Udruženja učitelja  tog grada.

Treću nastavnu aktivnost je predstavila u trećem delu „Kreativni učitelji“  pod nazivom „Radionica – reciklaonica“  i kolege učitelje upoznala sa vannastavnim aktivnostima  gde sa učenicima, roditeljima i kolegama  škole u Barandi kreativno stvara razne upotrebne i ukrasne predmete od reciklažnog materijala, od 2014. godine.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije