Sanacija neuslovnih stambenih objekata: POTPISANI UGOVORI SA 11 PORODICA

31/10/2016

POTPISANI UGOVORI SA 11 PORODICA
Opovo, 31. oktobar 2016;
[vsw id=”TI7yptIeW40″ source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]

U kabinetu predsednika opštine danas su potpisani ugovori sa 11 porodica kojima je uz finansijsku podršku lokalne samouprave odobrena sanacija neuslovnih stambenih objekata. Konkursom je predviđena dodela novčane pomoći koja obuhvata nabavku građevinskog materijala i izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji objekta u kojima stanuju kako bi poboljšali uslove stanovanja.
dsc_4966

Dva najbitnija uslova koje su podnosioci zahteva morali da ispune jesu da nepkretnost u kojoj stanuju podnosilac i članovi njegovog porodičnog domaćinstva ne ispunjava osnovne uslove stanovanja i da se ugradnjom dodeljenog građevinskog materijala ona osposobljava za upotrebu i stanovanje, kao i da podnosilac prijave i članovi njegovog porodičnog domaćinstva nemaju prihode kojima bi mogli da reše svoje stambene probleme.
dsc_4969

Kako su u pitanju socijalno ugrožene porodice na sastanku je prisutvovala i direktorka Centra za socijalni rad Opovo Jelena Bjelica, kao i članovi Komisije koja je sprovela konkurs Slavko Mančev i Ankica Jožika. Konkursom je opredeljeno 2 miliona dinara, a od 27 podnesenih zahteva, Komisija je nakon stručne procene i bodovanja dodelila 11 grantova.
dsc_4973

Prisutni potpisnici ugovora kojima je odobrena sanacija neuslovnih objekata bili su prilično zadovoljni dobijenim sredstvima. U anketi koju smo sproveli svi ističu koliko im znači adaptacija krovova, zidova ili kupatila, posebno u poboljšanju životnih uslova za njihovu decu ali i pažnja predsednika opštine i lokalne samouprave koja po prvi put na ovaj način sprovodi socijalnu politiku.

Realizacija ovih sanacija predviđena je do kraja ove godine po prioritetu koje bude definisala opštinska komisija, a predsednik opštine dr Zoran Tasić najavljuje nastavak ovog projekta i opredeljivanje znatno većih sredstava u narednoj godini.
dsc_4978

– Ono što želim da napomenem jeste da će u 2017. godini za ovu namenu sredstva biti povećana za 100%, odnosno, opredelićemo 4 – 5 miliona dinara. Sprovešćemo dva konkursa, jedan početkom i jedan krajem godine i trudićemo se da i preostalih 16 porodica koje su sada aplicirale a nisu dobile sredstva, naredne godine budu u projektu realizacije, rekao je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Aktivna socijalna politika lokalne samouprave se nastavlja novim akcijama i već krajem godine sprovešće se raspodela 300 paketa hrane za socijalno najugroženije porodice, a početkom naredne godine još 300 paketa lične higijene.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije