Memorijalni turnir Aleksandar Aca Radović: U FINALU ELEKTRIČARI I SAMO VAS GLEDAMO

29/10/2016

u SPORT

U FINALU ELEKTRIČARI I SAMO VAS GLEDAMO
Opovo, 29. oktobar 2016;
U finalu 17. Memorijalnog turnira Aleksandar Aca Radpvić, koji će se odigrati u nedelju 30. oktobra, sastaće se ekipe ELEKTRIČARSKA RADNJA GORAN I DANIJEL i SAMO VAS GLEDAMO. Kao jedna od zanimljivosti predstojećeg finala jeste podatak da su se ove dve ekipe i prošle godine sastale u finalu ali sa drugačijim nazivima. Pančevci su se zvali Snježana, a SVG su nastupali pod nazivom Sedam Jegera. Znači isti akteri nova imena.
dsc_4853

Prva polufinalna utakmica (El. radnja Goran i Danijel – GSP) donela je puno uzbuđenja i neizvesnost do konačne odluke o pobedniku. Dva puta je GSP vodio u prvom poluvremenu, ali su dva puta Pančevci poravnavali rezultat. Zanimljiv je bio drugi pogodak ekipe GSP, koji je postigao njihov golman ispucavajući loptu sa svog gola, a njegov kolega sa druge strane loše procenio i reagovao.

Početkom drugog poluvremena Pančevci konačno prelaze u vođstvo i pokušavaju do kraja meča da sačuvaju rezultat defanzivnom igrom. Dva minuta pre kraja, GSP povlači očajnički potez i umesto golmana uvodi petog igrača i već u prvom napadu dolaze do izjednačenja. Odmah potom vraćaju golmana u igru, a meč se završava nerešeno 3:3.
dsc_4867

U prvoj penal seriji oba izvođača sigurna, dok su u drugoj seriji oba izvođača neprecizna. U poslednjoj seriji koja je odlučila, Pančevci penal uspešno realizuju, dok fudbaleru GSP-a golman Električara izvanrednom intervencijom brani i svoju ekipu odvodi u finale.
dsc_4883

Drugi polufinalni meč nije bio u toj meri neizvestan ali isto tako kvalitetan. Hladno vreme nije bilo pogodno za igru, dok je klizav teren posebno otežavao kretanje igrača koji su često proklizavali i padali, ali na sreću niko se nije povredio. S obe strane renomirani fudbaleri velikog fudbala (Trojanović, Damnjanović, braća Šušnjar, itd) pokazali su da su majstori i na petoparcu. S jedne strane, Milan Šušnjar je svojim golovima držao priključak Baranđanima, a s druge strane, Damnjanović fantastičnim potezima i golovima potopio sve nade Radničkog.
dsc_4886

Baranđani su poveli vrlo rano pogotkom Milana Šušnjara, ali su fudbaleri SVG ubrzo izjednačili, a onda sa još dva pogotka napravili ozbiljnu razliku. U drugom poluvremenu prilike sa obe strane, da bi Baranđani novim pogotkom Šušnjara smanjili na 2:3. Međutim, brazilskim potezom Damnjanović rešava utakmicu desetak minuta pre kraja (4:2) i odvodi svoju ekipu u veliko finale.

Malo finale, odnosno utakmica za treće mesto igra se sutra (30. oktobar) u 17:00 časova, dok će se finale odigrati u 18:00 časova. Proglašenje pobednika i dodela nagrada i pehara održaće se u Hotelu „Stari Banat“ sa početkom u 19:00 časova.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Sefkerinci i Sakuljani rutinski „odradili“ utakmice

Fudbal: Sefkerinci i Sakuljani rutinski „odradili“ utakmice

Sefkerinci i Sakuljani rutinski „odradili“ utakmice SEFKERIN / SAKULE, 5. maj 2024 – Naši klubovi ostvarili su sigurne pobede u 22. kolu Druge južnobanatske lige – zapad. TEMPO (Sefkerin) – JUGOSLAVIJA (Jabuka) 4:0 (2:0); U početku izgledalo je da će utakmica biti...

Fudbal: Trijumf Baranđana u Glogonju

Fudbal: Trijumf Baranđana u Glogonju

Trijumf Baranđana u Glogonju BARANDA, 5. maj 2024 – Radnički ovog proleća često iznenađuje svoje navijače, više puta je to bilo neprijatno u mečevima gde su se očekivali sigurni bodovi, međutim, ovog puta prijatno iznenađenje stiže sa gostovanja u Glogonju. GLOGONJ –...

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“ OPOVO, 4. maj 2024 – Fudbaleri Omladinca nastavljaju sa „rafalnom paljbom“ po protivničkim golmanima. U 17. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je dočekao Borac iz Pločice i zabeležio novu ubedljivu...

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Fudbal u Sefkerinu i Sakulama   OPOVO, 4. maj 2024 – U nedelju nastupaju tri naša fudbalska kluba. Baranđani gostuju u Glogonju, Sefkerinci dočekuju Jugoslaviju iz Jabuke, dok su Sakuljani domaćini pančevačkom Voji Gačiću. Opovčani su meč 17. kola opštinske lige...

najnovije

najčitanije