Uređenje dela ulice Maksima Gorkog u Opovu: OD PONEDELJKA REKONSTRUKCIJA PEŠAČKE STAZE I KANALA

29/10/2016

OD PONEDELJKA REKONSTRUKCIJA PEŠAČKE STAZE I KANALA
Opovo, 28. oktobar 2016;
Od ponedeljka 31. oktobra startuju radovi na uređenju dela ulice Maksima Gorkog u Opovu na deonici između ulica Bratstva jedinstva i Stanka Tomića. Radovi obuhvataju rekonstrukciju i betoniranje pešačke staze i prokopavanje kišnog kanala.
dsc_4835

– Dobio sam u poslednje vreme više, što usmenih, što pismenih, pritužbi u vezi problema koji građani imaju u vezi ovog dela ulice Maksima Gorkog. Trotoar koji je nekada postojao samo sa jedne strane ulice ili je zatrpan ili je u lošem stanju, dok je na pojedinim delovima uzurpiran. Kako je u pitanju ulica koja povezuje ovaj deo Opova sa autobuskom stanicom, frekvencija pešaka je značajna, i njihov problem je posebno izražen u noćnim satima kada moraju ići kolovozom, što dovodi u pitanje bezbednost saobraćaja, rekao je povodom ovog problema predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Lokalna samouprava je tim povodom načinila prve korake naloživši komunalnom inspektoru da kontaktira sve koji su uzurpirali delove javne površine, kako bi uklonili sve ono što onemogućava prolaz i buduće radove.
dsc_4830

Uz podršku lokalne samouprave, Mesna zajednica Opovo izvršiće sanaciju trotoara što će obuhvatiti radove na betoniranju, čišćenju i uređenju delova trotoara gde nije potrebno dodatno betoniranje, zatim uklanjanje divlje vegetacije i postavljanje zaštitne ograde na mostu, dok će JP „Mladost“ Opovo sa svojim mašinama sprovesti prokopavanje i zacevljenje kišnog kanala i na taj način ga dovesti u funkciju.

Manji deo radova već je sproveden, kada je deo trotora očišćen od zemlje kojom je bio zatrpan, a takođe, posečena je i divlja vegetacija oko mosta na kanalu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije