IV sednica Skupštine opštine Opovo: USVOJEN TREĆI OVOGODIŠNJI REBALANS BUDŽETA

16/09/2016

USVOJEN TREĆI OVOGODIŠNJI REBALANS BUDŽETA
Opovo, 16. septembar 2016;
Za samo jedan čas i deset minuta odbornici lokalnog parlamenta ekspeditivno su prešli 13 tačaka dnevnog reda.
Skupština je usvojila predlog trećeg ovogodišnjeg rebalansa opštinskog budžeta, kojim su se između ostalog, preusmerila pojedina sredstva i pojačale stavke koje se odnose na aktivnu socijalnu politiku.
dsc_2543

Dopunjena je Odluka o privremenom postavljanju montažnih i pokretnih objekata na javnim površinama sa stavom 2. koji glasi: Izuzetno od odredbi čl. 8. stav 1. ove Odluke, Ugovor o zakupu javne površine na određeno vreme za postojeće privremene objekte, može se zaključiti sa licem koje obavlja delatnost u privremenom objektu ili je zaključio ugovor o kupoprodaji sa vlasnikom privremenog montažnog objekta do dana stupanja na snagu ove Odluke.
dsc_2544

Usvojen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Opovo za period januar – jun 2016. godine,  predlog Odluke o usklađivanju Odluke o promeni osnivačkog akta JP „Mladost“ Opovo, Finansijski izveštaj o poslovanju JP „Mladost“ Opovo za 2015. godinu, kao i davanje saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JP „Mladost“ Opovo i izmene dopune Plana javnih nabavki JP „Mladost“ Opovo za 2016. godinu.

Izvršene su promene u sastavu Upravnog odbora Opštinske narodne biblioteke Opovo, tako da je umesto Vesne Stanojev iz Sakula, za člana Upravnog odbora imenovan Čeda Vučković iz Opova.
dsc_2545

Zbog profesionalnih obaveza, prihvaćena je ostavka Drage Terzića na funkciju člana Opštinskog veća, a za nove članove kandidovani su i tajnim glasanjem izabrani Aleksandar Veselinov iz Barande, Đurica Savkov iz Sakula i Nenad Josić iz Opova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije