Ekološki projekti: ČIŠĆENJE I REVITALIZACIJA DIVLJIH DEPONIJA U SEFKERINU

12/09/2016

ČIŠĆENJE I REVITALIZACIJA DIVLJIH DEPONIJA U SEFKERINU
Sefkerin, 12. septembar 2016;
Kroz projekat Otvorenih vrata predsednika opštine, kao i više pritužbi građana, tokom prošle sedmice determinisani su problemi divljih deponija u Sefkerinu koje ugrožavaju ekologiju i zdravlje građana ovog naselja.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković obišli su u petak (9. septembra) lokacije divljih deponija u Sefkerinu, nakon čega su angažovani svi raspoloživi tehnički i ljudski resursi u cilju čišćenja i revitalizacije prostora na kojima se nalaze deponije.
dsc_2412

– U pitanju su divlje deponije koje se nalaze na kraju ulica Proleterska, Nestorov Stevana i JNA. Tokom prošlog vikenda sanirana je velika deponija na kraju ulice Nestorov Stevana, danas se očekuje početak čišćenja deponije na kraju ulice Proleterska, a do kraja nedelje planiramo i da deponija na kraju ulice JNA bude očišćena.

Uređenje ovih deponija, njihovo čišćenje i ravitalizacija poverena je Javnom preduzeću „Mladost“ Opovo.
dsc_2399

– Na osnovu naloga predsednika opštine istog trenutka smo sve raspoložive resurse komunalnog preduzeća stavili u funkciju i izašli na teren. Kada su u pitanju ovakvi problemi komunalno preduzeće radiće i vikendom, odnosno uvek kad potreba postoji, rekao je direktor Mladosti Dragan Živković i poručio da se svi građani koji imaju neki problem, pojedinačni ili je u interesu zajednice, a u nadležnosti je preduzeća, mogu obratiti na telefon JP „Mladost“, bilo javno ili anonimno. Ekipe Mladosti će izaći na teren, konstatovati problem i stanje, na osnovu čega će preduzeti konkretne mere.

Predsednik opštine i direktor komunalnog preduzeća apelovali su na sve građane naše opštine da povedu računa o svojoj životnoj okolini jer ove divlje deponije nisu napravili neki drugi ljudi nego upravo stanovnici naselja naše opštine.
dsc_2392

– Ako sami ne čuvamo sredinu u kojoj živimo onda uzalud trošimo sredstva na čišćenje i revitalizaciju ovih deponija. Nažalost, ima nesavesnih građana i ja ih ovim putem molim da to prekinu da rade, a takođe apelujem i na savesne građane da prijave komunalnoj inspekciji one koji zagađuju i odlažu smeće i otpad na mesta gde to nije dozvoljeno, poručio je građanima predsednik opštine dr Zoran Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije