Fudbal-Srpska liga Vojvodina 5.kolo: BORAC UBEDLJIV U JUŽNOBANATSKOM DERBIJU

12/09/2016

u SPORT

Fudbal – Srpska liga Vojvodina 5. kolo:
BORAC UBEDLJIV U JUŽNOBANATSKOM DERBIJU

Sakule, 12. septembar 2016;
Za razliku od početka prošlogodišnjeg prvenstva kada su Sakuljani u isto ovo vreme imali osvojen samo jedan bod i nalazili se na pretposlednjem mestu, ove sezone start prvenstva više nego dobar. Nakon pet kola i četiri odigrana meča, Borac je osvojio osam bodova i nalazi se u vrhu tabele na petoj poziciji.
Derbi sa pančevačkim Železničarom datira još iz nižih liga, tako da je i ovog puta privukao veliku pažnju ljubitelja fudbala. Međutim, neizvesnost koju donosi derbi, nestala je već na početku utakmice. Raspoloženi Sakuljani načeli su mrežu golmana Katanića već u 4. minutu, a strelac je bio bonus igrač Ognjen Dučić. Do kraja poluvremena domaći su još jednom primorali fudbalere pančevačke Dizelke da krenu sa centra, a ovog puta strelac je bio Milošev u 28. minutu.
U drugom poluvremenu gosti su se potpuno otvorili i krenuli na sve ili ništa, imali do kraja utakmice par izglednih prilika ali bez prave realizacije. S druge strane, najbolji igrač Borca Marko Milovac, još jednom je pokazao zašto je uzdanica sakulskog kluba. Prvo je u 52. minutu majstorski savladao golmana Železničara iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, da bi 12 minuta kasnije oduzeo loptu i izašao sam ispred golmana Katanića koji ga ruši, a sudija pokazuje na belu tačku. Milovac je bio siguran izvođač jedanaesterca za konačnih 4:0.
BORAC: Trifunović, Manić, Kiš, Smailagić, Milovac (Dodić), Krnjinac, Dučić (Jaćimovski), Milošev (Damnjanović), Šušnjar, Veličković, Ilisić.
Rezultati 5. kola: Sloga – Omladinac 0:1; Cement – Radnički (Š) 3:1; Vršac – Bratstvo 1946 0:3; Dunav – Bačka 1901 3:0; Borac – Železničar 4:0; Radnički (NP) – Radnički (SM) 0:2; Crvena Zvezda – TSC 0:1; Radnički (Zr) – slobodan.
TABELA: 1) Bratstvo 1946 13; 2) Dunav 11; 3) Omladinac 9; 4) Bačka 1901 9; 5) Borac 8; 6) Radnički (SM) 8; 7) TSC 7; 8) Vršac 6; 9) Železničar 5; 10) Radnički (NP) 4; 11) Cement 4; 12) Radnički (Š) 4; 13) Sloga 3; 14) Crvena Zvezda 3; 15) Radnički (Zr) 2.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije