Letnje uređenje Barande: NOVI PLATO PROSTORI, PEŠAČKE STAZE I PROSTORIJE ZA PENZIONERE I BIBLIOTEKU

19/08/2016

NOVI PLATO PROSTORI, PEŠAČKE STAZE I PROSTORIJE ZA PENZIONERE I BIBLIOTEKU
Baranda, 19. avgust 2016;
Tokom avgusta u Barandi su sprovedeni novi radovi na uređenju centra naselja i u sklopu radova izbetonirano je oko 400 m² pešačkoh staza i platoa u vrednosti 500 hiljada dinara.
Između crkvene porte i objekta škole uređen je mali letnjikovac koji će imati trostruku namenu: kao učionica u prirodi za školsku decu, za crkvene obrede i kao letnja svlačionica za decu sportiste koja treniraju na trim stazi u parku.
DSC_1048

Izbetonirana je staza od crkve do ulice Trg maršala Tita, koja na izlazu na put i ima kosu rampu kako bi je mogli koristiti invalidi i majke sa bebi kolicima. Izbetoniran je pijačni plato, koji kako kaže predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin, nije uređivan poslednjih 30 godina. Postojeće stare pijačne tezge su izmeštene a nove će biti uskoro urađene. Plato ispred objekta pošte takođe je izbetoniran gde je postavljena i klupa, kao i plato za seosku česmu između Doma kulture i škole.
DSC_1065

Početkom avgusta Savet mesne zajednice Barande doneo je odluku kojom se mesnom Udruženju penzionera Baranda ustupaju prostorije u sklopu objekta mesne zajednice gde se ranije nalazila apoteka. Istovremeno, ovih dana će biti izmeštena i baranđanska biblioteka, koja se sada nalazi u nefunkcionalnim prostorijama na spratu. Nova lokacija biblioteke biće u starom objektu zdravstvene ambulante u prizemlju i na taj način dostupna osobama sa invaliditetom, a prilaz svakako funkcionalniji deci mlađeg uzrasta.
DSC_1067

Završene radove i radove koji su toku danas su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević, predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin, kao i odbornici Ljiljana Vukašinović i Milovan Knežević.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije