Vodosnabdevanje: SLAB PRITISAK I POVREMENE RESTRIKCIJE ZBOG AKTUELNIH RADOVA

18/08/2016

SLAB PRITISAK I POVREMENE RESTRIKCIJE ZBOG AKTUELNIH RADOVA
Opovo, 18. avgust 2016;
Uzrok slabom pritisku vode i čestih restrikcija u vodosnabdevanju tokom avgusta su radovi na povezivanju nove vodovodne mreže na sistem, koja je postavljena u ulicama Stanka Tomića, Ive Lole Ribara i JNA u Opovu. Da podsetimo, u ovim ulicama izvršena je rekonstrukcija vodovodne mreže kada su umesto starih azbestnih postavljene nove polietilenske cevi.

– Nažalost, nemamo nikakvu saradnju sa izvođačem radova koji po svom nahođenju bez konsultacija sa JP „Mladost“ vrši isključenja i radove, tako da nismo u mogućnosti da obaveštavamo građane kada se vodosnabdevanje prekida ili pada pritisak, rekao je povodom ovog problema direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković.

S druge strane, u lokalnoj samoupravi su veoma rezignirani ovakvim sprovođenjem radova i ističu da nisu zadovoljni kako se sve odvija. Predsednik opštine dr Zoran Tasić smatra da tender očigledno nije dobro sproveden, ugovor je loš jer izvođač radova nema obavezu da ima konekciju sa Javnim preduzećem „Mladost“ i lokalnom samoupravom, a izabrani nadzor se ne pojavljuje na terenu.

– U pitanju su nasleđeni tenderi i projekti, koje mi moramo završiti, ali svakako ćemo angažovati advokata kako bi smo pokušali da saniramo nastale štete građanima koje su eventualno imali i to ćemo tražiti da pokrije izvođač radova, rekao je povodom nastale situacije predsednik opštine.

Prema saznanjima koje imamo radovi bi trebalo da se završe do sutra, 19. avgusta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije