Socijalna politika: OPŠTINSKO VEĆE USVOJILO PRAVILNIK O LIČNOM PRATIOCU DETETA

17/08/2016

OPŠTINSKO VEĆE USVOJILO PRAVILNIK O LIČNOM PRATIOCU DETETA
Opovo, 17. avgust 2016;
Na sednici koja je održana 15. avgusta Opštinsko veće Opštine Opovo usvojilo je Pravilnik o ličnom pratiocu deteta. Po toj odluci pružalac usluga socijalne zaštite biće Centar za socijalni rad Opovo, dok će se rad ličnog pratioca finansirati iz sredstava budžeta Opštine Opovo.
Postupak se sprovodi tako što Interresorna komisija Opštine Opovo daje mišljenje o potrebi angažovanja ličnog pratioca detetu i učeniku kojem je zbog zdravstvenih problema, telesnog invaliditeta ili višestrukih i senzornih poteškoća, potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu. O pravu na uslugu ličnog pratioca odlučuje Centar za socijalni rad rešenjem.
Usluga ličnog pratioca dostupna je detetu i učeniku pod uslovom da je uključeno u vaspitno – obrazovnu ustanovu, odnosno školu, do kraja redovnog školovanja, uključujući završetak srednje škole i to tokom celodnevne nastave, produženog boravka, vannastavnih aktivnosti, izvođenja nastave u prirodi, izleta, ekskurzija, odmora i sl.
Ovim Pravilnikom utvrđuje se pravo na izbor ličnog pratioca deteta i učenika kojima je potrebna dodatna podrška, uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi jedno lice bilo angažovano kao lični pratilac, način finansiranja i kontrole rada ličnog pratioca od strane pružaoca usluge i Opštine Opovo.
Kompletan sadržaj teksta pravilnika možete pročitati na posebnom baneru koji je postavljen na našem internet portalu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije