Opštinsko veće Opštine Opovo: PROBLEM MALOG GROBLJA U PROCEDURI

15/08/2016

PROBLEM MALOG GROBLJA U PROCEDURI
Opovo, 15. avgust 2016;
Lokalna samouprava je ovog puta ekspresno reagovala povodom pritužbi građana u vezi krađe metalnih ograda i skrnavljenja grobnih mesta na Malom groblju u Opovu. Na predlog predsednika opštine dr Zorana Tasića, na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Opovo uvrštena je vanredna tačka dnevnog reda koja se bavila ovom temom.
Tasić je istakao da ne možemo zatvarati oči pred ovim problemom i podsetio većnike i članove Opštinske uprave da su pre par godina građani pisali peticije zbog ovoga, da je to bila tema i na sednici Skupštine gde su prisustvovali predstavnici Policijske stanice Opovo ali da se konkretno ništa nije uradilo.
DSC_0944

– Očigledno je da lokalna samouprava mora nešto preduzeti i tim povodom razgovarao sam sa direktorom JP „Mladost“ Opovo kako bi smo sproveli neke preventivne mere po hitnom postupku, a zatim i započeli izgradnju nove ograde.

Ispred Javnog preduzeća „Mladost“ direktor Dragan Živković je izrazio spremnost da njihova firma bez nadoknade izvrši radove, osim što bi lokalna samouprava trebala da sufinansira deo sredstava za nabavku materijala koji nedostaje.

Tasić je izneo predlog da za sledeću sednicu direktor Živković uradi analizu i finansijsku konstrukciju za potrebne radove i nabavku materijala. Plan je da se rasveta postavi što hitnije, a nakon provere tehničkih uslova na terenu postavi i video nadzor.

– Zatvaranje i zaključavanje kapije nije rešenje jer ograde nema na severoistočnoj strani groblja, tako da je prioritet da se po toj dužini od oko 130 metara postavi nova ograda, smatra Tasić, istakavši da će se sredstva za izgradnju nove ograde opredeliti narednim rebalansom budžeta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije