Uređenje divlje deponije kod Malog groblja: NOVA STRATEGIJA KROZ DRUŠTVENU ODGOVORNOST

05/08/2016

NOVA STRATEGIJA KROZ DRUŠTVENU ODGOVORNOST
Opovo, 05. avgust 2016;
Tokom današnjeg dana firma Bajići kop je sa svojim mašinama sprovela čišćenje i uređenje divlje deponije kod Malog groblja u Opovu. Povodom ove akcije radove je obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem.
DSC_0369

U izjavi za Glas Opova predsednik opštine je rekao da je ideja i strategija lokalne samouprave da u budućnosti „probudi“ društvenu odgovornost svih privatnih, društvenih i javnih preduzeća koji rade i prihoduju na teritoriji naše opštine. S tim u vezi Tasić ovih dana obavlja razgovore sa svim lokalnim privrednim subjektima da kako bi na adekvatan način i u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima pomogli lokalnoj samoupravi i celoj zajednici.
DSC_0363

– Jedna od prvih akcija jeste uređenje i revitalizacija prostora divlje deponije pored Malog groblja u Opovu. Napravili smo dogovor sa preduzećem Bajići kop da u skladu sa svojim tehničkim kapacitetima pomogne da uredimo tu deponiju jer je pored ostalog, to jedna od najčešćih pritužbi građana tokom prakse Otvorenih vrata kada inače primam građane naše opštine, rekao je Tasić.

Predsednik opštine ističe da moramo promeniti način razmišljanja i svi zajednički – lokalna samouprava, privredni subjekti i građani pojedinačno, biti društveno odgovorni.
DSC_0362

– Postoji bezbroj situacija gde svako od nas može dati lični doprinos zajednici. Ne možemo večito postavljati samo pitanje šta lokalna samouprava može da učini za nas, već i šta mi kao pojedinci, kao preduzeća ili zanatske radnje u skladu sa svojim mogućnostima možemo učiniti za sredinu u kojoj živimo da bude lepša i bolja, poručio je predsednik opštine.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije