Predstavljamo vam Uroša Janjića: TRINAESTOGODIŠNJI KIK BOKS ŠAMPION

07/07/2016

u SPORT

TRINAESTOGODIŠNJI KIK BOKS ŠAMPION
Sefkerin, 06. jul 2016;
Dok preciznim udarcima pogađa viseći džak i fokusere koje drži trener, sala sefkerinskog borilačkog kluba Dragon „pršti“ od adrenalina i elektriciteta. U nekoliko borilačkih disciplina, trinaestogodišnji Uroš Janjić je višestruki prvak Vojvodine i Srbije, balkanski šampion i osvajač Kupa Evrope u svom uzrastu. Velika nada borilačkih sportova od koga se u budućnosti puno toga tek očekuje, kako kažu njegovi treneri Nikola i Stevan Stankov.
37859

Na prvi pogled, Uroš je dečačić koji se ne razlikuje od svojih vršnjaka. Gracilna građa ne odaje kik boks šampiona, ali sve se menja kada ga vidite u ringu. I naravno, ne poželite da ste na mestu njegovog rivala.

Uroš iskreno priznaje da je želeo da trenira fudbal, ali ga je u salu Borilačkog kluba „Dragon“ odvela i činjenica da mu je ujak i sada trener Nikola Stankov, višestruki šampion u savate boksu, vu šu sanda disciplini i kik boksu.

– Odmah smo primetili da se radi o izuzetnom talentu. Njegova posvećenost na treninzima ali i urođena brzina i snaga, i što je najvažnije „srčanost“, ubrzali su njegov napredak, tako da je već na prvom velikom takmičenju pobedio, kaže za Uroša njegov trener Nikola Stankov.
DSC_0192

U periodu od 2011. do 2013. godine, Uroš je bio neprikosnoveni šampion Vojvodine i Srbije u kung fu vu šu sanda disciplini, prvak Balkana 2014.  i bronzani 2015. godine, kao i osvajač Evropskog kupa 2015. godine. Od 2013. godine, takmiči se u kik boks light disciplini, gde je, kako kaže Stevan Stankov, konkurencija izuzetno jaka. Međutim, i u kik boksu Uroš nastavlja sa uspesima. Šampion prestižnog takmičenja „Beogradski pobednik“ 2014. godine, srebrne medalje na prvenstvima Srbije 2013/2014/2016. i zlatna medalja 2015. godine.

– Nažalost, na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije Uroš je u finalu skandaloznom odlukom sudija izgubio na poene. Mada je očigledno bio bolji tokom celog meča, sudije su dodelile pobedu njegovom rivalu, koji dolazi iz mnogo većeg i poznatijeg kluba, smatra Steva Stankov, a slične nepravde pratile su i Nikolu Stankova kroz njegovu karijeru, ali to je ceh koji plaćaju takmičari iz malih sredina.
DSC_0197

Urošev veliki uzor je njegov trener Nikola Stankov, kao i svetski kik boks šampion Badr Hari. Na pitanje da li ima tremu i kako se oseća u ringu mlađani Uroš odgovara:

– Imam tremu pred meč ali onog trenutka kada se čuje gong i kada započne borba, sve nestaje oko mene, vidim samo protivnika i čujem samo glas svog trenera koji mi daje savete, kaže Uroš.

Mladi sefkerinski šampion je sebi nametnuo visoke ciljeve. Osim velike posvećenosti sportu, njegova ambicija je da bude prvak sveta i olimpijski pobednik. Priznaćete, sličan stav kao kod jednog našeg danas velikog šampiona, samo u drugom sportu.
DSC_0201

U klubu Urošu predviđaju blistavu karijeru u kik boksu, ali ne isključuju mogućnost uspeha i u drugim borilačkim disciplinama. Uroš se nedavno, na jednom revijalnom meču u Pančevu, oprobao i sa aktuelnim bokserskim šampionom, kojeg je pobedio mada je rival bio stariji od njega.

Na kraju, moramo pomenuti, da osim što je izuzetan sportista, Uroš je odličan učenik i ove godine će poći u sedmi razred. I šta više reći – Uroš Janjić, dečak za primer.
DSC_0207

.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije