Košarka – LL KSV Banat Jug: OPOVČANI STARTOVALI PORAZOM U PLEJOFU

05/07/2016

u SPORT

OPOVČANI STARTOVALI PORAZOM U PLEJOFU
Opovo, 05. jul 2016;
Opovo 99 – Mladost (Uljma) 62:88 (20:28; 18:20; 14:29; 10:11). Nažalost svojih navijača opovački košarkaši su u plejof doigravanju Letnje lige KSV Banat Jug startovali porazom. Realno, bili su gosti iz Uljme bolji u svim segmentima košarkaške igre što se na kraju odrazilo i na ubedljivu razliku u krajnjem razultatu.
DSC_0164

Mada su u ovaj meč ušli oslabljeni zbog neigranja par bitnih igrača, kao i povrede Ristića tokom prvog poluvremena meča, moramo konstatovati da su gosti zasluženo pobedili. U pitanju je odlična ekipa, fizički mnogo spremnija od Opovčana i što je možda još bitnije, puno uigranija od domaćina.

Za razliku od individualnih i najčešće stihijskih napada i danas veoma indolentne odbrane opovačkih košarkaša, gosti iz Uljme su odigrali veoma organizovanu i čvrstu odbranu, što je rezultiralo prevelikim brojem grešaka u driblingu i dodavanju Opovčana. S druge strane, košarkaši Uljme su, čini se, i previše lako poentirali, a najviše zahvaljujući danas fenomenalnom Jovulovu. Osim što je ubacio 38 poena, Jovulov je podelio i ko zna koliko asistencija. Opovčani jednostavno nisu imali rešenja za ovog sjajnog igrača, koji je verovatno doneo tu prevagu i razliku u rezultatu.
DSC_0171

Domaćin je od početka „jurio“ rezultat i donekle su se „vratili u igru“ tokom druge četvrtine. Uspevali bi da smanje na četiri razlike ali bi se košarkaši Uljme opet vrlo brzo odlepili. Veliki peh za domaće je bila povreda skočnog zgloba Ristića što se u nastavku dosta odrazilo na njihovu igru.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 38:48, još uvek aktivnim za Opovčane ako im u nastavku „krene“. Međutim, za razliku od prethodnih mečeva gde su upravo Opovčani u trećoj četvrtini redovno lomili rezultat, ovog puta su doživeli pravi brodolom jer su ih košarkaši Mladosti, baš u toj četvrtini potpuno nadigrali i rešili urakmicu.
DSC_0181

U finišu meča, po ustaljenoj praksi, Nikolić je u igru uveo najmlađe igrače, a mladi legetić je i danas uspeo da zabeleži poene, što jedna od retjih pozitivnih strana današnje utakmice. U svakom slučaju, Opovčani su u ovoj sezoni postigli cilj, plasirali se u plejof, a naredne mečeve treba iskoristiti za dalji košarkaški napredak ove ekipe.

OPOVO 99: Josić 2, Ćirović B 7(1), Radojević 16 (2), Legetić 2, Truculj 7, Nikolić 6(1), Žunić, Ćirović V 7, Matić 2, Cuca 10, Bogdanović, Ristić 3 (1).

MLADOST: Protić 7 (1), Lalić 19 (2), Tuvić 6, Popović, Vit 10, Rajkov, Jovulov 38 (5), Đurđev 2, Pavlović 3 (1).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije