Donacija za talentovanu atletičarku: PERUNIČIĆ I TASIĆ ISPUNILI OBEĆANJA

04/07/2016

PERUNIČIĆ I TASIĆ ISPUNILI OBEĆANJA
Opovo, 04. jul 2016;
[vsw id=”zemhPcAN9Zk” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Kao što su i obećali početkom aprila kada su razgovarali sa našom talentovanom atletičarkom iz Barande Tamarom Radin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić i predsednik opštine dr Zoran Tasić, danas su Tamari uručili donacije Ministarstva omladine i sporta i Opštine Opovo.
DSC_0151

U kabinetu predsednika opštine i u prisustvu Tamarinog trenera Nemanje Stojanovića, razrednog starešine Jelene Nedeljkov i direktorke škole Milice Cuce, Peruničić i Tasić obradovali su našu talentovanu atletičarku i veliku sportsku nadu vrednim donacijama. Od Ministarstva omladine i sporta Tamara je dobila kompletnu sportsku opremu (atletske dresove, trenerke, patike i sprinterice), dok je ispred lokalne samouprave dr Zoran Tasić uručio vaučer kojim se finansiraju letnje pripreme za Tamaru i njenog trenera.
DSC_0145

Državni sekretar kaže da Ministarstvo omladine i sporta vodi računa o svakom mladom talentovanom sportisti u Srbiji, tako da već u kategoriji od 16 godina ima 360 stipendista, koji su praćeni kroz čitav proces treninga

– Pre tri meseca obećali smo Tamari da ćemo pomoći u ostvarivanju uslova njenog treniranja kako bi se što bolje pripremala za takmičenja, i to što smo pre tri meseca obećali, danas smo i ostvarili, izjavio je Predrag Peruničić.
DSC_0140

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe da je Opština Opovo jedna od onih lokalnih samouprava koja se trudi da pomogne mladim i talentovanim sportistima.

– Nastavićemo da pratimo njen sportski razvoj i rezultate i pomognemo koliko je u našoj moći, a njen primer bi trebalo da bude podstrek i ostalim mladim sportistima sa teritorije naše opštine, koji imaju uspeha, jer će lokalna samouprava sigurno pomoći u granicama svojih mogućnosti, poručio je predsednik Opštine Opovo.

Tamarin trener Nemanja Stojanović je govorio o prvim koracima ove talentovane „mlađe pionirke“ i njenim mogućnostima u budućoj sportskoj karijeri.
DSC_0133

– Tamaru sam zapazio pre šest godina na školskom takmičenju i nakon razgovora s njom i njenim roditeljima pridružio selekciji kluba. Tamara je već na prvom takmičenju osvojila srebrnu medalju i od tada nastavila da niže uspehe, kaže Stojanović i ističe da je ona vredna i uporna devojčica, a kako je još uvek u fazi razvoja u planu je da se postepeno razvijaju sve njene motoričke sposobnosti preporučene za njen uzrast i očekuje da kada stigne u kategoriju mlađih juniorki njena disciplina bude 800 metara, a nada se i reprezentativka Srbije.

A šta reći o Tamari. U pitanju je skromna devojčica koja se bolje snalazi na atletskoj stazi nego kada je u centru medijske pažnje. Tamara iskreno kaže da na samom početku nije bila oduševljena atletikom ali da je sve kasnije došlo na svoje mesto.
DSC_0155

– Imam pet do šest treninga nedeljno, trčim na srednjim prugama, sada kao mlađa pionirka na 600 metara, a kasnije ću preći na 800. Moji najveći uspesi su prva mesta na državnom prvenstvu u dvorani i državnom prvenstvu u krosu, rekla nam je ukratko mlada šampionka iz Barande Tamara Radin.

Tamara je ovu podršku dobila zasluženo. Pre svega svojim talentom i mukotrnim radom na treninzima. Od nje se u sportskom smislu puno očekuje, a znajući kakva je osoba u pitanju, sigurni smo da će u tome i uspeti.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

najnovije

najčitanije