Izvršni organi Opštine Opovo: OPŠTINSKO VEĆE I KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

03/06/2016

OPŠTINSKO VEĆE I KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE
Opovo, 03. jun 2016;
Nakon konstituisanja aktuelnog saziva Skupštine opštine Opovo, imenovanja sekretara Skupštine i izbora predsednika i zamenika predsednika Skupštine, kao zakonodavnih organa naše lokalne samouprave, izabrani su i formirani izvršni organi Opštine Opovo.
DSC_0072

Prva sednica Opštinske vlade održana je danas. Aktuelno Opštinsko veće čini devet članova. Po funkciji predsednik i zamenik predsednika Opštinskog veća su predsednik opštine i zamenik predsednika opštine, tako da je na čelu Opštinskog veća Zoran Tasić (doktor ekonomskih nauka, rođ. 1974, Opovo), a njegov zamenik Miloš Markov (dipl. ekonomista, rođ. 1984, Opovo).

Među članovima Opštinskog veća koje je predložio dr Zoran Tasić, a Skupština usvojila, nalaze se: Drago Terzić (diplomirani ekonomista, rođ. 1956, iz Opova), Jovan Marinkov (diplomirani ekonomista za menadžmenta u zdravstvu, rođ 1964, iz Sakula), Anka Simin Damjanov (administrativni radnik, rođ. 1980, iz Sefkerina), Steva Stankov (instruktor borilačkih sportova, rođ. 1956, iz Sefkerina), Nebojša Gašić (grafički dizajner, rođ. 1982, iz Opova), Jovan Geošev (mašinski tehničar, rođ. 1956, iz Opova) i Milivoje Stegić (inženjer organizacije rada, rođ. 1937, iz Opova).
DSC_0075

Od devet članova, sedam dolaze iz Srpske napredne stranke i po jedan iz Pokreta socijalista i Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Muškarci su u većini jer je samo jedna većnica ženskog roda. Šest većnika je iz Opova, dva iz Sefkerina i jedan iz Sakula. Prosek godina članova Opštinskog veća je 50, a pet većnika imaju visoko obrazovanje.

Što se tiče Kabineta predsednika opštine, pored predsednika dr Zorana Tasića i zamenika predsednika Miloša Markova, za pomoćnike predsednika opštine imenovani su Goran Fogl (diplomirani pravnik, rođ. 1960, iz Opova) i Nebojša Kovačević (ekonomista, rođ. 1968, iz Opova).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije