Inspekcija za zaštitu životne sredine: SAKUPLJANJE I PREUZIMANJE PRAZNE AMBALAŽE OD PESTICIDA

22/04/2016

SAKUPLJANJE I PREUZIMANJE PRAZNE AMBALAŽE OD PESTICIDA
Opovo, 22. april 2016;
U skladu sa zajedničkim projektom koji sprovode Opštine Opovo, Alibunar, Kovačica,  grad Pančevo, Institut Tamiš i udruženje SECPA, ove godine je uređeno preuzimanje prazne ambalaže od pesticida.

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači  da upotrebljenu ambalažu ne bacaju na nedozvoljene lokacije ili u komunalni otpad. Potrebno je da tri puta ispranu ambalažu sakupe u plastične džakove, smeste na bezbedno mesto u predaju operateru u zakazanim termina za opštinu Opovo – 28. juna 2016. godine:

Sakule  od 9:30- 10:30 (plato ispred mesne zajednice); Baranda od 11:00 – 12:00 (pijaca); Opovo od  12:30 – 14:00 (pijaca); Sefkerin od 14:30 – 15:30 (plato ispred Gomeksa).

Nakon predavanja ambalaže poljoprivredni proizvođači dobijaju potvrdu o predatoj količini, koja je u zemljama u okruženju neophodna za ostvarivanje na programe i podsticaje Ministarstva poljoprivrede.

Sakupljanje, ispiranje i predavanje prazne ambalaže operateru je jedini ispravan način uklanjanja ambalaže sa poljoprivrednog  gazdinstva u cilju očuvanja životne sredine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije