Uskršnja izložba: DUH USKRSA KROZ SLIKANJE, MUZIKU, POZORIŠTE I KREATIVNO PISANJE

21/04/2016

DUH USKRSA KROZ SLIKANJE, MUZIKU, POZORIŠTE I KREATIVNO PISANJE
Opovo, 22. april 2016;
Od 18. do 21. aprila, u organizaciji Osnovne škole „Dositej Obradović“ Opovo, Galerije „Jovan Popović“ i SPCO Opovo, održana je tradicionalna manifestacija „Uskršnja izložba“ povodom obeležavanja predstojećeg „pravoslavnog“ uskrsa.
40673

U ponedeljak, 18. aprila, otvorena je tematska izložba likovnih radova učenika iz sva četiri naselja, a program priredbe pripremili su učenici iz Barande i Sakula.
40676

Narednog dana u prostorijama galerije organizovano je takmičenje u oslikavanju uskršnjih jaja i pisanju uskršnje priče, dok je u četvrtak, 21. aprila održana završna svečanost na kojoj su učenici iz Opova i Sefkerina izveli priredbu i uručene nagrade najboljim takmičarima.
40677

Najlepšu uskršnju priču u kategoriji od 3. do 5. razreda napisao je Dušan Stajić (III-5), a u kategoriji od 6. do 8. razreda Kristina Bećirović (VI-3). Kada je u pitanju takmičenje u ukrašavanju uskršnjih jaja najuspešniji su bili Anđela Babin (IV-4) i Natalija Doroslovac (VIII-3), dok je najbolji likovni rad imao Tom Bakker (VII-6). Nagradu za najkreativniji štand osvojilo je Izdvojeno odeljenje OŠ „Olga Petrov“ Baranda.
20160421_122533

Pohvalnice i nagrade za učenike koji su osvijili prva tri mesta na pomenutim takmičenjima uručila je direktorka škole Milica Cuca.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije