Lokalni izbori 2016: ZA TREĆINU MANJE IZBORNIH LISTA U ODNOSU NA PRETHODNE LOKALNE IZBORE

21/04/2016

ZA TREĆINU MANJE IZBORNIH LISTA U ODNOSU NA PRETHODNE LOKALNE IZBORE
Opovo, 21. april 2016;
Na lokalnim izborima 2012. godina učestvovalo je 12 izbornih lista, što je za trećinu više u odnosu na osam prijavljenih na ovogodišnjim izborima.
Učesnici na prethodnim izborima su bili 1. Koalicija: GG Milorad Soldatović – DS – SDPS; 2. Liga socijaldemokrata Vojvodine; 3. Grupa građana „Naša inicijativa – URS“; 4. Srpska napredna stranka (Za bolje Opovo); 5. Srpska radikalna stranka; 6. Koalicija SPS – PUPS – JS; 7. Pokret Dveri; 8. Grupa građana „Lista protiv korupcije“; 9. Nova Srbija; 10. Demokratska stranka Srbije; 11. Unija Roma Srbije; 12. Pokret socijalista.
Sa nekim koalicionim izmenama, na aktuelnim izborima učestvuje samo pet učesnika iz 2012. godine (GG Milorad Soldatović, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srpska napredna stranka, Srpska radikalna stranka i Lista protiv korupcije), mada su tu i dve, možda tri stranke koje posredno učestvuju kao koalicioni saveznici koji podržavaju nečije liste.
Na aktuelnim lokalnim izborima ne učestvuju Pokret Dveri, Demokratska stranka Srbije i Unija Roma Srbije, koji su 2012. godine nastupili na pojedinačnim listama, kao i Demokratska stranka, SDPS i Jedinstvena Srbija, koji su bili na koalicionim listama. Grupa građana Naša inicijativa kolektivno je u međuvremenu pristupila Srpskoj naprednoj stranci, dok su PUPS i Pokret socijalista u koaliciji ili podržavaju listu Srpske napredne stranke.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

najnovije

najčitanije