Mesna zajednica Baranda: UREĐENJE PARKA I UŽEG CENTRA BARANDE

18/04/2016

UREĐENJE PARKA I UŽEG CENTRA BARANDE
Baranda, 18. april 2016;
Sedmica za nama u Barandi protekla je u znaku uređenja parka i užeg centra naselja.
Nakon betoniranja platoa usledile su i finalne obrade i sređivanje istog. Volonteri Srpske napredne stranke ofarbali su žardinjere, posadili cveće  i time dodatno ulepšali plato.
Nabavljene su nove, drvene kante za odlaganje smeća umesto postojećih metalnih koje će biti postavljene tokom ove nedelje u parku ispred zgrade Mesne zajednice, u porti crkve i pored fudbalskog igrališta. Kante su donacija Opštine Opovo.
DSC_0160 DSC_0162 DSC_0163 DSC_0165
Mesna zajednica Barande izašla je u susret građanima i na njihov predlog, pobrinula se oko betoniranja prilaza do semafora iz parka. Finansijer ovoh radova je bila firma „Agros“ doo Opovo.
Takođe je uređen i izbetoniran prilaz do biste narodnog heroja Olge Petrov. Započeta je i zamena rasvete u parku. Nakon pet novih led sijalica ispred Mesne zajednice i kod pijace, postavljene su i šest oko škole. Dalji radovi na postavljanju rasvete se nastavljaju već početkom nedelje. U planu je postavljanje šest kandelabra sa led sijalicama čime će se osvetliti deo parka od pijace do crkve. U funkciji će biti i reflektor kod terena sa veštačkom travom. Radove izvodi JP „Mladost“.
Ispred doma zdravlja postavljena je klupa, tako da će pacijenti koji čekaju na red moći da provedu vreme i izvan čekaonice. Mesna zajednica je, uz  pomoć Opštine Opovo, obezbedila još četiri klupe čije se postavljanje planira u porti crkve. Prethodnih dana, kao što je i rečeno, izbetoniran je prilaz do prostorija matičara. Sredstva za betoniranje prilaza od 50m2 obezbedila je Opština Opovo.
Po završetku svih radova i ostvarenju zacrtanih planova, stanovnici Barande će imati park kojim mogu da se ponose, izjavio je povodom ovih radova predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin. (B.B.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije