Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta u Opovu: PREDRAG PERUNIČIĆ U DRUŽENJU SA MLADIM SPORTISTIMA

07/04/2016

PREDRAG PERUNIČIĆ U DRUŽENJU SA MLADIM SPORTISTIMA
Opovo, 07. april 2016;
Nakon prve posete u 24. novembra prošle godine, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić ponovo je u radnoj poseti Opovu. Državnog sekretara dočekali su načelnik Južnobanatskog upravnog okruga i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Opovo dr Zoran Tasić i predsednik opštine Miloš Markov. Peruničić je prvo posetio prostorije Srpske napredne stranke u Opovu gde je organizovana tribina.
DSC_0016

Peruničić je istakao da sadašnja Vlada Srbije ne radi kampanjski kao prethodne, da ide, možda težim putem, ali jedinim ispravnim putem i posebno poručio mladim ljudima da budu istrajni jer svaki čovek kreira svoj put i samo svojim radom i istrajnošću može stići do cilja.
DSC_0014

Što se tiče sporta Peruničić je istakao ulogu Srpske napredne stranke i aktuelne administracije Ministarstva omladine i sporta. Kao priroritet je naveo kreiranje nove Strategije razvoja sporta, gde je organizovano 37 okruglih stolova u 37 lokalnih samouprava uz učešće preko 3.000 ljudi.

– Postavili smo sistem i on se sada treba samo unapređivati. Hteli smo da strategiju pravi lokal zajedno sa Ministarstvom i da svako da svoje učešće, da vidimo šta je dobro, a šta je loše i šta možemo unapređivati, sprovesti i implementirati, rekao je Predrag Peruničić.
DSC_0021

Nakon toga Strategija o sportu je usvojena, a prema ocenama relevantnih institucija, ova Strategija je ocenjena kao jedan od najboljih strateških dokumentata u Srbiji. Od 145 opština, u 134 lokalnih samouprava uvedena je Strategija razvoja sporta, koja se zasniva na četiri krucijalna cilja: masovnost školskog (dečjeg) sporta, rekreativni sport jer 60% građana Srbije nema ni sat vremena fizičke aktivnosti, zatim infrastruktura i profesionalni sport. Takođe veoma je bitna i edukacija trenera i sportskih radnika.

Peruničić je izneo podatak da je 2012 godine u sistemu školskog sporta bilo 85.000 dece, a danas je to 149.700 sa bazom podataka. Posebna je obaveza o deci koja napuštaju svoja mesta i prelaze u veliki klubove i sada postoje posebna pravila u vezi smeštaja i obrazovanja mladih sportista, novo regulisanje ugovora, kao i besplatni lekarski pregledi za decu.

Prilikom raspodele budžetskih sredstava klubovi će morati da rade godišnje programe sa kojima će aplicirati kod lokalne samouprave ili Ministarstva. Na osnovu ovih programa bodovaće se razne kategorije (masovnost, starosne selekcije, rang takmičenja, itd) na osnovu čega će se sredstva odobravati.
DSC_0028

Nakon tribine Peruničić je sa svojim domaćinima obišao sportske terene u Opovu gde su ga dočekali mladi sportisti KK Opovo 99, AK Spartak, FK Omladinac, Škole fudbala Sportiko i KFK Dragon. Državni sekretar je velikim aplauzom pozdravljen nakon što je odigrao nekoliko minuta na revijalnoj utakmici opovačkih košarkaša, a posebno je razgovarao sa mladom atletskom šampionkom Tamarom Radin kojoj je obećao specijalni poklon – kompletnu sportsku opremu i sprinterice po njenoj želji.
DSC_0047

Povodom posete državnog sekretara dr Zoran Tasić je rekao da je našoj opštini velika čast što državni sekretar ponovo obilazi našu malu lokalnu samoupravu i da su iskoristili priliku da Peruničića obaveste šta je sve urađeno u Opštini Opovo u cilju kreiranja Strategije razvoja sporta.

–  Sigurno da svim ovim mladim sportistima koji su danas prisutni imponuje što je među njima jedan tako veliki sportski as, a danas državni sekretar Ministarstva omladine i sporta. Pridružujemo se donaciji državnog sekretara i najavljujemo da ćemo finansirati naredne pripreme naše Tamare Radin i njenog trenera, izjavio je dr Zoran Tasić.
DSC_0072 DSC_0039 DSC_0034

Na kraju obilaska, prisutnim klubovima i predstavnicima OŠ „Dositej Obradović“ uručeni su sportski rekviziti kao donacija Ministarstva omladine i sporta i Opštine Opovo. Tom prilikom prisutne je pozdravio predsednik opštine Miloš Markov istakavši da je naša lokalna samouprava već donela niz dokumenata u cilju Strategije razvoja sporta i da je do sada pomagala ali i da će i u budućnosti pomagati talentovane mlade sportiste.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije