Građevinski materijal za izbegla lica: U KABINETU PREDSEDNIKA OPŠTINE POTPISANI UGOVORI

17/03/2016

U KABINETU PREDSEDNIKA OPŠTINE POTPISANI UGOVORI
Opovo, 17. mart 2016;
U kabinetu predsednika opštine danas su potpisani ugovori o dodeljivanju paketa građevinskog materijala za rešavanje stambenih potreba izbeglih lica na teritoriji Opštine Opovo. Nakon sprovedenog konkursa i bodovanja prispelih zahteva, sredstva su raspoređena na sedam korisnika.
DSC_0380

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio želju da u svom kabinetu lično primi korisnike ove pomoći i da u neposrednom razgovoru čuje njihove probleme. Tema o kojoj se najviše pričalo je bila mogućnost aplicirannja na što više konkursa. Rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove Ankica Jožika upoznala je prisutne sa sajtom opštine na kojem se ažuriraju najzanimljiviji pokrajinski i republički konkursi, ali se u širem aspektu, uvek mogu lično upoznati i obavestiti u službama Opštinske uprave.
DSC_0375

Ukupna vrednost raspodeljenih paketa građevinskog materijala za izbegla lica na teritoriji Opštine Opovo iznosi 2.200.000 dinara. Sredstva su dobijena od Komesarijata za izbeglice i to u visini od 2.090.000 dinara, dok je lokalna samouprava učestvovala sa 5%, odnosno 110.000 dinara. Pomoć je dobilo sedam porodica.

Na osnovu ankete sprovedene od strane poverenika za izbeglice prikupljeni su podaci o članovima porodičnih domaćinstava izbeglica i interno raseljenih lica, a u skladu sa tim utvrđeno je da na teritoriji naše opštine postoji potreba za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglica sa boravištem u Opštini Opovo. Naša opština je iskazala spremnost da obezbedi sredstva za podršku realizaciji navedenih projekata u iznosu od 5% od dobijenih sredstava i formirala Savet za migracije da koordinira rad između lokalne samouprave i Komesarijata za izbeglice. Za 2016. godinu planira se otkup seoskih kuća sa okućnicom i dodela građevinskog materijala.
DSC_0377

– Do sada je na teritoriji Opštine Opovo stambeno zbrinuto 49 porodica, odnosno 210 lica. U Sakulama je  izgrađeno izbegličko naselje sa 14 stambenih jedinica, otkupljene dve kuće, obe u Sakulama, a 33 porodice su dobile pakete građevinskog materijala, rekla je Ivanka Petrov iz Crvenog krsta Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije