Opštinski štab za vanredne situacije: OD JUČE PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U CELOJ ZEMLJI

11/03/2016

OD JUČE PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U CELOJ ZEMLJI
Opovo, 11. mart 2016;
Povodom jučerašnjeg proglašenja vanredne situacije na celoj teritoriji Republike Srbije od strane Vlade RS, danas je u kabinetu predsednika opštine i ujedno komandira OpŠVS, održan sastanak članova Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Vanredna situacija na celoj teritoriji Republike Srbije proglašena je kao preventivna mera koja će olakšati i ubrzati delovanje svih organa na teritoriji republike u zaštiti života i povećati bezbednost građana i sredstava kao i otklanjanja posledica. To podrazumeva da se kontinuirano prati situacija na terenu i preduzimaju sve neophodne mere i radovi i pravovremeno obaveštavaju građani o trenutnoj situaciji i o preduzetim merama. Vlada je pozvala sve građane da poštuju njene odluke i u domenu svojih mogućnosti učine sve kako bi se sprečile posledice tokom kritičnog kišnog perioda.
DSC_0259

Vanredna situacija u celoj zemlji znači angažovanje svih raspoloživih snaga (vojske, policije, vatrogasnih jedinica, hitnih službi, specijalizovanih jedinica i jedinica civilne zaštite) i sredstava (kamiona, autobusa, bagera, pumpi, čamaca, sanitetskih vozila, cisterni, agregata…) u pružanju pomoći na zaštiti i spasavanju.

Preko OC Pančevo od RHMZ svakodnevno se dobijaju dnevna i nedeljna prognoza vremena, a od AMSS izveštaj o stanju na putevima tako da se može redovno pratiti situacija u zemlji.
DSC_0261

U skladu sa trenutnom situacijom obaveza Opštinskog štaba za vanredne situacije je da se upozna sa trenutnom situacijom na teritoriji Republike, da proceni stanje i spremnost subjekata na svojoj teritoriji sa osvrtom na probleme, kritične tačke i preduzimanje potrebnih mera u skladu sa situacijom, da donese predlog mera i radova na smanjenju rizika od poplava za 2016. godinu i da isti prosledi Opštinskom veću i Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje, da u skladu sa situacijom podigne stepen spremnosti svih službi i organa za preduzimanje adekvatnih mera, da poreko sredstava informisanja obavesti građane o održanoj sednici, trenutnoj situaciji i o potrebama preduzimanja mera zaštite, da zapisnik sa zaključcima i predlozima dostavi nadležnim organima u Odeljenju za VS u Pančevu.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije