Institut Tamiš Pančevo: EDUKACIJA ZA OPOVAČKE POLJOPRIVREDNIKE

25/02/2016

EDUKACIJA ZA OPOVAČKE POLJOPRIVREDNIKE
Opovo, 25. februar 2016;
Poljoprivredna savetodavna služba Instituta „Tamiš“ Pančevo nastavlja sa održavanjem edukativnih predavanja za poljoprivrednike. U organizaciji Instituta i lokalne samouprave, danas je u Hotelu „Stari Banat“ organizovana prva ovogodišnja edukacija na više aktuelnih tema.
39298

Direktor Instituta „Tamiš“ Nikola Škrbić zahvalio se Opštini Opovo na dobroj saradnji istakavši da u opovačkom Hotelu „Stari Banat“ imaju odlične uslove za predavanja, kao i da je odziv poljoprivrednika iz naše opštine svaki put masovan.
39299

Na predavanju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov i pomoćnik predsednika opštine Đurica Savkov. Markov je pozdravio prisutne sa rečima da on nije poljoprivrednik ali da kao ekonomista dobro zna šta je tržište i koji su zahtevi tržišta, tako da pozdravlja i podržava ovu vrstu aktivnosti jer su nova znanja i usklađivanje sa aktuelnim tendencijama od primarnog značaja za napredak u struci i konkurentnost na tržištu.
39302

Predavanja su držali stručnjaci Instituta „Tamiš“, a teme su bile iz nekoliko oblasti: Maja Sudimac – zaštita bilja o krompirovom moljcu, mogućnosti suzbijanja krompirovog moljca, opis bilogije štetočine i akcija prikupljanja amblažnog otpada od pesticida; Bogdan Garalejić – prihrana pšenice i rezultati ogleda koji su izvedeni na oglednom polju Instituta „Tamiš; Radmila Heraković – pesticidi i rezistentnost štetnih organizama na pesticide; Nikola Stojsavljević – uticaj ishrane na odgoj junica.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije