Rešava se problem grejanja sefkerinske škole: NOVA KOTLARNICA U IZGRADNJI

24/02/2016

NOVA KOTLARNICA U IZGRADNJI
Sefkerin, 24. februar 2016;
Predsednik opštine Miloš Markov i direktorka Oš „Dositej Obradović“ Milica Cuca posetili su danas Izdvojeno odeljenje OŠ „Sveti Sava“ u Sefkerinu, gde su zajedno sa predsednikom Saveta mesne zajednice Sefkerin Sašom Komarovim i opštinskom većnicom Ankicom Simin Damjanov, obišli radove na izgradnji nove kotlarnice.
DSC_0168

Dugi niz godina sefkerinska škola ima problema sa grejanjem. Nakon apliciranja na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine 2014. godine,  odobrena su sredstva za nabavku peći na pelet, koja će obezbediti funkcionalno grejanje objekta ali i značajnu energetsku uštedu. Drugi finansijer projekta je lokalna samouprava, koja je u prvom trenutku odobrila sredstva u visini od 300.000 dinara za izgradnju objekta – kotlarnice. Međutim, u međuvremenu su se dogodile izmene u Zakonu o građevinarstvu i pooštravanje kriterijuma za protivpožarnu zaštitu, tako da je došlo do promena u projektu koji je zbog ispunjavanja novih građevinskih zakonskih normi značajno poskupeo.
DSC_0170

– Lokalna samouprava nam je ponovo izašla u susret i poslednjim rebalansom opštinskog budžeta odobrila nova sredstva za završetak ovog veoma važnog projekta, zbog čega se posebno zahvaljujemo Opštini Opovo, rekla je povodom realizacije ovog projekta direktorka škole Milica Cuca.
DSC_0172

Ukupna vrednost projekta sada iznosi 4,5 miliona dinara, od čega je lokalna samouprava sufinansirala 1,8 miliona.

– Nisu mala sredstva u pitanju ali mnogo nam je važnije da naša deca imaju osnovne uslove za boravak i učenje u školi. Grejanje je dugo problem u sefkerinskoj školi, posebno kada se temperatura spusti ispod nule. Sa novom kotlarnicom rešićemo i ovaj dugogodišnji problem, a nakon toga nadam se i sve ostale, jer naš jeprimarni  zadatak da deci omogućimo kvalitetne uslove, a oni da nam uzvrate učenjem i dobrim uspehom, poručio je predsednik opštine Miloš Markov.
DSC_0176

A problema i poreba u najstarijem školskom objektu u našoj opštini je popriličan broj ali se, pre svega izdvajaju, nedostatak učionica i svlačionice za fizičko vaspitanje.

Izvođači radova na projektu su Koloseum Inženjering Beograd za građevinske radove i Comalco doo Novi Sad za mašinske radove.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije