Renoviranje sakulske škole: SANITARNI ČVOR I SVLAČIONICE ZAVRŠENE PRE ROKA

24/02/2016


SANITARNI ČVOR I SVLAČIONICE ZAVRŠENE PRE ROKA
Sakule, 24. februar 2016;
Renoviranje kompletnog sanitarnog čvora za učenike i svlačionice za fizičko vaspitanje u Izdvojenom odeljenju „Zoran Petrović“ u Sakulama, završene su nedelju dana pre roka. Tim povodom renovirani prostor obišli su predsednik opštine Miloš Markov i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin zajedno sa direktorkom OŠ „Dositej Obradović“ Milicom Cucom i pomoćnicom direktora Marinom Rančić.
DSC_0155

Kompletno su renovirani toaleti za devojčice i dečake, dok su svlačionice dobile i tuš kabine. Sredstva za renoviranje obezbedila je lokalna samouprava iz opštinskog budžeta. Izvođač radova je bila firma Italia – Nuova DOO Smederevo.
DSC_0164

Problem dotrajalih toaleta i provetravanja seže unazad više od osam godina. U vezi ovog problema škola je više puta aplicirala projektima na konkursima pokrajinskih sekretarijata i resornog ministarstva, pa su tako poslednji put konkurisali 2012. godine. Kako nekoliko godina nisu imali informacije o rezultatima konkursa, a u međuvremenu se situacija znatno pogoršala, škola se obratila lokalnoj samoupravi, koja je odobrila potrebna sredstva u iznosu od 1.800.000 dinara.
DSC_0167

Početkom godine startovali su radovi čija je ukupna vrednost bila 1.956.000 dinara, ali je razliku od 156.000 dinara donirao upravo izvođač radova firma Italia – Nuova.

Međutim, pre desetak dana škola je dobila informaciju da je resorno ministarstvo ipak odobrilo sredstva za projekat u kojem je jedna od stavki i renoviranje sanitarnog čvora.

– Kako je ovaj deo projekta već uspešno realizovan, kontaktirali smo Ministarstvo prosvete sa molbom da nam dozvole preusmeravanje sredstava za neke druge prioritete, kao što je zamena stolarije i parketa u fiskulturnoj sali, izjavila je direktorka škole Milica Cuca.
DSC_0157

Ovim projektom školi su od strane Ministarstva prosvete i Svetske banke kao donatora, odobrena sredstva od dva miliona dinara za pet različitih aktivnosti od kojih su u međuvremenu tri već realizovana, tako da preostaju razgovori oko njihovog preusmeravanja.

Izuzetno smo zadovoljni dinamikom i kvalitetom radova, a pre svega konačnim rezultatom, a to je da učenici sakulske škole konačno imaju pristojne toalete i funkcionalne svlačionice. U odnosu na prethodno stanje, higijenski uslovi u ovoj školi sada su na visokom nivou, tako da su ova sredstva iskorišćena na najbolji način što me posebno raduje, izjavio je za Glas Opova predsednik opštine Miloš Markov.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije