SPC Opovo: PROSLAVLJEN PRAZNIK SVETOG SAVE

27/01/2016

PROSLAVLJEN PRAZNIK SVETOG SAVE
[vsw id=”5hasJl7rEBc” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]
Opovo, 27. januar 2016;
Možda je srpska pravoslavna crkva u Opovu danas bila premala da primi sve mališane i njihove roditelje. Veliki praznik okupio je znatan broj vernika, ali je današnjem okupljanju „ton“ davala graja okupljene dece u crkvi.
DSC_0108

Devedeset devojčica i dečaka danas je tradicionalno recitovalo pesmice i stihove o Svetom Savi i svi oni dobili su poklon paketić od Srpske pravoslavne opštine Opovo, a tako je bilo i u ostalim mestima naše opštine.
DSC_0123

Kum današnje slave u Opovu bio je Dušan Stanojev, koji je za ovu priliku pripremio slavski kolač, koljivo, tortu i poklon crkvi. S druge strane, Srpska pravoslavna crkvena opština Opovo obezbedila je za sve prisutne pecivo i piće za osveženje.
DSC_0122

Sveti Sava, svetovno Rastko Nemanjić, najmlađi je sin rodonačelnika srpske države velikog župana Stefana Nemanje i brat prvog srpskog kralja Stefana Nemanjića, bio je prvi srpski arhiepiskop zaslužan za dobijanje autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a ujedno je obavljao važne poslove u tadašnjoj srpskoj diplomatiji.
DSC_0121

Kao književnik i osnivač prvih srpskih škola, Sveti Sava je ostavio značajnog traga u istoriji srpske prosvete zbog čega ovog sveca posebno slave srpske škole.
DSC_0118 DSC_0112

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije