Jovanjica d.o.o. sa opovačkim poljoprivrednicima: PROIZVODNJA ORGANSKE HRANE

22/01/2016

PROIZVODNJA ORGANSKE HRANE
Opovo, 22. januar 2016;
U sali lokalnog parlamenta danas su stručnjaci firme Jovanjica d.o.o., inženjeri poljoprivrede Biljana Radojević i Zlatan Popović, upoznali zainteresovane opovačke poljoprivrednike (članove Udruženja Dobra godina i Udruženja proizvođača povrća, voća, cveća i lekovitog bilja „Lala“) sa radom ove eminentne firme iz oblasti proizvodnje organske hrane, kao i uslovima i pogodnostima eventualne buduće kooperacije.
DSC_0047

Biljana Radojević i Zlatan Popović su istakli zdravstveni i ekološki značaj proizvodnje organske hrane, ali i sve veću potražnju za ovakvim vrstama proizvoda. Troškovi organske proizvodnje su specifične i za 20 – 25% skuplji od konvencionalnih metoda ali je plasman robe zagarantovan a prodajna cena 50 – 100% viša.

Jovanjica d.o.o. je lider među domaćim proizvođačima, distributerima i izvoznicima organske hrane i zainteresovanim poljoprivrednicima nudi kooperaciju. U okviru saradnje nude punu podršku u svim fazama organske proizvodnje, od prijavljivanja za kontrolu i sertifikaciju, upravljanja dokumentima potrebnim za sertifikaciju preko nabavke neophodnog materijala i sirovina, do plasmana proizvoda.
DSC_0043

U procesu sertifikacije, Jovanjica nudi i mogućnost otkupa i plasmana proizvoda kooperanata u dvogodišnjem ili trogodišnjem periodu konverzije, odnosno dok proizvodi kooperanta ne dobiju organski status.
DSC_0046

Potpisivanjem ugovora o koopearciji počinje realizacija zajedničkog posla – sertfikovanu proizvodnju organske hrane. To znači da Jovanjica kooperantu daje sve što je neophodno da započne proizvodnju i da celu proizvodnju po unapred dogovorenim cenama otkupi. Pod „sve što je neophodno“ podrazumeva se seme, rasad, sadni materijal, đubriva i zaštitna sredstva dozvoljena za upotrebu u organskoj proizvodnji, kao i sve druge ostale inpute (ambalaža, trake za navodnjavanje, pet vreće, gajbe i sl.) Pomoć i savetovanje prilikom nabavke mehanizacije pogodne za organsku proizvodnju, obuku za proizvodnju organske hrane, aktivno praćenje tokom proizvodnje i pomoć pri prikupljanju i vođenju celokupne potrebne dokumentacije vezane za organsku proizvodnju.

Kontakt adresa firme za pitanja je e-mail kooperanti@jovanjica.com i telefon 022 573 040, dok je kontakt osoba na teritoriji naše opštine opovački poljoprivrednik Predrag Isak.

http://jovanjica.com/

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije