JP „Mladost“ Opovo: ALARMANTNO STANJE U FABRICI VODE

05/01/2016

ALARMANTNO STANJE U FABRICI VODE
Opovo, 05. januar 2015;
Prema rečima vd direktora JP „Mladost“ Opovo Dragana Živkovića, ovo preduzeće nalazi se u veoma teškoj situaciji. Pored hronične nemogućnosti da se naplate nagomilani dugovi za vodosnabdevanje, Mladost „muku muči“ sa zastarelom i rashodovanom tehnikom, nedostatkom sredstava za rad, dugovima i višegodišnjim neulaganjem u preduzeće.

– Za ovo relativno kratko vreme koliko se nalazim na funkciji vd direktora, mogu samo odati priznanje radnicima Mladosti, jer u kakvim uslovima i sa kojom tehnikom rade, rezultati su više nego sjajni, izjavio je povodom aktuelne situacije vd direktor Dragan Živković.
DSC_0079

Živković ističe da je nasledio veliki broj problema koji su se godinama nagomilavali. Tehnika je većim delom zastarela ili u neispravnom stanju, i da ne dolazi pomoć od strane Agrosa, remonta i mehanizacije, Mladost bi bila u velikom problemu.

– Zaista, veliku pomoć sam dobio od predstavnika Agrosa i želeo bih da se zahvalim direktoru Jovanu Rackovu i Nebojši Kovačeviću, kao i načelniku Južnobanatskog upravnog okruga dr Zoranu Tasiću, na nesebičnoj pomoći. Naravno, tu je i predsednik opštine Miloš Markov, koji se trudi na sve moguće načine da obezbedi pomoć lokalne samouprave, rekao je Živković.

Međutim, Živković kao najveći i urgentni problem izdvaja postrojenje za preradu vode (fabrika vode), koje se nalazi u vanrednim okolnostima. Zbog duga prema ugovorno ovlašćenom serviseru firmi GVT iz Austrije, servis na postrojenju nije urađen od izgradnje fabrike, a neophodno je da se radi na svakih 3 do 5 godina. Direktor Mladosti kao prioritet postavlja pregovore sa Austrijancima i uz pomoć lokalne samouprave vraćanje duga, kako bi se saradnja ponovo uspostavila.
DSC_0081

Živković ističe da je raskid saradnje sa Austrijancima doveo do niza pogrešnih poteza i improvizacija na postrojenju za preradu vode  tako da sada imamo probleme i sa filterskim ispunama i bunarima. Prioritet je zamena filterske ispune čija je vrednost oko 3 miliona dinara, a od četiri bunara, dva rade, jedan je na „izdisaju“, dok jedan uopšte ne radi. Ako ostanemo na dva bunara doći će do preopterećenja i novih havarija.

– Fabrika vode je kičma ove opštine i zaista bi bilo neodgovorno da se i dalje prema jednoj ovako vrednoj investiciji odnosimo nedomaćinski. Imamo jednu od najkvalitetnijih pijaćih voda u Vojvodini, ali ako se ovaj trend nastavi, lako se možemo naći u nezavidnoj situaciji, poručio je vd direktor JP „Mladost“ Dragan Živković.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije