KK Opovo 99: USPEŠNA GODINA ZA OPOVAČKI KOŠARKAŠKI KLUB

31/12/2015

u SPORT

USPEŠNA GODINA ZA OPOVAČKI KOŠARKAŠKI KLUB
Opovo, 31. decembar 2015;
Poslednjeg dana 2015. godine, za mlade košarkaše Opova 99 priređena je mala svečanost u kafeu „Galerija“ u Opovu. Uz sokove i posluženje, poslepodnevne sate pred doček Nove 2016. godine proveli su zajedno košarkaši pionirske i kadetske selekcije, pioniri, treneri i članovi Uprave kluba, a na poziv opovačkih košarkaša svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Miloš Markov.
DSC_0081

Trener Mario Nikolić, prethodnu takmičarsku godinu ocenio je kao veoma uspešnu, posebno u mlađim selekcijama. Klub je pored Opova, pokrenuo školice košarke u Sefkerinu, Barandi, Sakulama i Čenti, što je najbolji način ulaganja u budućnost i selektiranju igrača. Kadeti su na Prvenstvu Vojvodine izborili učešće u naredni krug takmičenja, dok su pioniri nesrećno ispali u baražu, ali u aktulenom regionalnom prvenstvu pokazuju izrazitu dominaciju.
DSC_0085

Predsednik kluba Branko Mihajlović, nekadašnji košarkaš i član čuvene generacije opovačkih košarkaša kada su Opovčani početkom devedesetih nastupali u republičkom rangu takmičenja, pohvalio je rezultate ovih dečaka i konstatovao da se klub vraća na stare pozicije i da Opovo ponovo postaje značajan regionalni košarkaški centar. Prisutnim dečacima je objasnio da su ovakva okupljanja opovačkih košarkaša i trenera bila uobičajena stvar i želja mu je da se ova praksa u budućnosti nastavi.

– Vaši rezultati su primećeni, a Uprava kluba će se potruditi da vam uz pomoć lokalne samouprave obezbedi uslove za kvalitetno treniranje i takmičenje, rekao je Mihajlović.
DSC_0088

Predsednik opštine Miloš Markov izrazio je veliko zadovoljstvo što je opovački košarkaški klub postao dobar primer za mlade jer je bavljenje sportom u tom uzrastu prioritet našeg društva.

– Drago mi je što ste poslednjih godina ostvarili tako dobre rezultate, nastavite tim putem i u narednoj godini želim vam još puno pobeda i osvojenih pehara, poručio je dečacima košarkaškog kluba iz Opova predsednik opštine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

najnovije

najčitanije