Prezentacija i obuka: PROJEKTI BEZBEDNO KORIŠĆENJE SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA I ZBRINJAVANJE AMBALAŽNOG OTPADA OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

09/12/2015

PROJEKTI BEZBEDNO KORIŠĆENJE SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA I ZBRINJAVANJE  AMBALAŽNOG OTPADA OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA
Pančevo, 08. decembar 2015;
Dve nedelje posle preliminarnih dogovora opština Opovo, Kovačica, Alibunar i Grada Pančeva o uključivanju  u sistem zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja, koje će biti realizovano u organizaciji Udruženja SECPA uz podršku Poljoprivredne stručne službe „Institut Tamiš Pančevo“ d.o.o., na oglednom polju Instituta Tamiš održana je prezentacija i obuka.

Teme  ovog skupa bile su : klasifikacija, pakovanje i obeležavanje sredstava za zaštitu bilja,  njihov transport i skladištenje na individualnim poljoprivrednim gazdinstvima, zaštitne i preventivne mere tokom pripreme i primene pesticida, njihova pravilna primena kao osnov za dobru poljoprivrednu praksu, oprema za testiranje prskalica i sistem upravljanja  ovim ambalažnim otpadom.
Picture 089

Učesnici prezentacije bili su predstavnici PSS „ Institut Tamiš Pančevo“ d.o.o. ,predstavnici opštinskih organa, poljoprivredni inženjeri zaposleni u poljoprivrednim apotekama i zadrugama i korisnici sredstava za zaštitu bilja.

Veoma korisne teme, dobri i loši primeri iz prakse i korisni saveti uvod su u uključivanje poljoprivrednih proizvođača ,uz angažovanje navedenih struktura, u pravilno postupanje i odlaganje ove specifične vrste ambalaže.

Nedelja 27. jun 2016. godine, u svim mesnim zajednicama opštine Opovo na utvrđenim lokacijama, je predviđeni datum preuzimanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja koju su individualni poljoprivredni proizvođači pripremili tako što su je trokratno isprali i zapakovali u plastične vreće. Potvrda koju budu tom prilikom dobili biće potrebna za ostvarivanje prava na subvencije.
Picture 094

Miloš Markov , predsednik opštine Opovo potpisivanjem izjave o podršci realizacije Projekta „ZBRINJAVANJE AMBALAŽNOG OTPADA OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA“ je opštinu Opovo, pre svih opština Južno banatskog okruga, uvrstio u savremeni sistem upravljanja ovom vrstom otpada koji se primenjuje u svim razvijenim zamljama.

 

Inspektorka za zaštitu životne sredine

dr vet. med. Marina Mitrović

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dan pobede: Polaganje venaca u Opovu i Barandi

Dan pobede: Polaganje venaca u Opovu i Barandi

Polaganje venaca u Opovu i Barandi https://youtu.be/2gbpX--_oV0 OPOVO, 9. maj 2024 – Povodom Dana pobede nad fašizmom u Opovu i Barandi su održane manifestacije polaganja venaca. Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, javnih ustanova i građanstva, u Opovu su na...

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

OPOVO, 8. maj 2024 – Predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić zakazao je 37 sednicu lokalnog parlamenta u petak, 10. maja. Na dnevnom redu je tačaka. Razmatranje predloga i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Opovo za 2024. godinu...

najnovije

najčitanije