OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: AKTIVNI RASPUST I TOKOM ZIMSKOG PERIODA

03/12/2015

AKTIVNI RASPUST I TOKOM ZIMSKOG PERIODA
Opovo, 03. decembar 2015;
Ove školske godine učenici Osnovne škole ,,Dositej Obradović“ prvi put će uživati u Aktivnom raspustu i tokom zimskog perioda.

Direktorka škole Milica Cuca, potpisala je 02. decmbra u Novom Sadu ugovor sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kojim su odobrena sredstva za finansiranje projekta ,,Sport za vreme raspusta“.

Na konkurs se prijavilo više od 120 škola, a odobreno je 28 projekata. Kriterijumi po kojima su izabrani projekti su: raznovrsnost sadržaja koje škola planira, trajanje i obuhvaćenost učenika.

– Cilj projekta naše škole je da se uključi što veći broj učenika u sportske aktivnosti tokom zimskog raspusta, posebno učenika koji nisu angažovani u sportskim klubovima, izjavila je direktorka Milica Cuca povodom potpisivanja ugovora.
WP_20151202_13_14_53_Pro

Tokom trinaest dana, počev od 24.12.2015. godine do 13.1.2016. godine organizovaće se treninzi u četiri sporta, svakog dana, u trajanju po dva sata. Treninge će voditi nastavnici fizičkog vaspitanja u sportovima: košarka, mali fudbal, odbojka i stoni tenis. Takođe, nastavnici će održati i predavanje o higijeni sporta i pravilnoj ishrani.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je do sada je tri puta raspisivao konkurse za ,,Aktivni raspust“, ali isključivo leti, a naša škola je među retkima koja je učestvovala sva tri puta. U letnjem periodu je realizovan ,,Aktivni raspust“ – logorovanje na Dunavu i sportovi u prirodi.

Između ostalih, zahvaljujući angažovanju pomoćnika predsednika opštine, Petra Horvata, škola je olakšano učestvovala u različitim aktivnostima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, rečeno je u saopštenju Osnovne škole „Dositej Obradović“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije