Epidemiološka situacija u Opovu: TOKOM VIKENDA 34 NOVIH SLUČAJEVA VIRUSA COVID-19

TOKOM VIKENDA 34 NOVIH SLUČAJEVA VIRUSA COVID-19

Opovo, 29. novembar 2020;

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, tokom vikenda u Opovu je zabeleženo novih pozitivnih 34 slučajeva virusa Covid-19 (subota 13, nedelja 21).

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je epidemiološku situaciju u AP Vojvodina kao vanrednu sa daljom tendencijom pogoršanja. Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo (južni Banat), Sremska Mitrovica, zatim Zrenjanin, Subotica i Sombor. Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj i u ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova u Vojvodini situacija se ocenjuje kao vanredna.

Institut za javno zdravlje Vojvodine apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi:

1. Poštovanje fizičke distance od najmanje dva metra;

2. Izbegavanje zadržavanja u zatvorenom prostoru u kojem boravi velik broj ljudi, poput ugostiteljskih objekata u kasnim satima, različitih proslava, zabava gde se peva i glasno govori, gde dolazi do bliskog kontakta jer se time omogućava prenos veće količine klica i pojava teže kliničke slike;

3. Obavezno nošenje zaštitinih maski u svim zatvorenim prostorima, posebno gde je veći broj ljudi (javni prevoz, kafići, restorani, pijace i sl.);

4. obaveznu primenu maske za hronične bolesnike i starije od 65 godina i na otvorenom;

5. Preporučeno nošenje zaštitnih maski na otvorenom za zdrave;

6. Redovno pranje ruku odnosno upotreba dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola;

7. Preporučuje se osobama koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta.
OPOVAČKE NOVINE, 201. BROJ U DIGITALNOM IZDANJU

201. BROJ U DIGITALNOM IZDANJU
Opovo, 23. novembar 2020
201. broj  Opovačkih novina možete čitati i u digitalnom izdanju na našem internet portalu “Glas Opova” na sledećem linku:
Epidemiološka situacija: U OPOVU ZABELEŽEN NAJVEĆI BROJ POZITIVNIH U JEDNOM DANU

U OPOVU ZABELEŽEN NAJVEĆI BROJ POZITIVNIH U JEDNOM DANU

Opovo, 27. novembar 2020;

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u poslednja 24h u Južnobanatskom okrugu zabeleženo je novih 322 zaraženih koronavirusom (66 psr + 256 ag).

Sa 30 pozitivnih testova, u Opštini Opovo je do sada zabeležen najveći broj zaraženih u jednom danu. Po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga rezulatati su sledeći: Pančevo 179; Kovin 34; Bela Crkva 30; Opovo 30; Vršac 21; Kovačica 18; Alibunar 9; Plandište 1.
Moja prva plata: FORMIRANA LISTA ODOBRENIH POSLODAVACA IZ PRIVATNOG SEKTORA

FORMIRANA LISTA ODOBRENIH POSLODAVACA IZ PRIVATNOG SEKTORA

Beograd,  27.novembar 2020;

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštavama sve poslodavce da je formirana Lista odobrenih poslodavaca iz privatnog sektora za realizaciju programa Moja prva plata i objavljena na portalu Moja prva plata 26.11.2020. godine. Ukupno 7.352 kandidata povezala su se sa poslodavcima iz privatnog sektora.

Listu odobrenih poslodavaca iz privatnog sektora možete pogledati na sledećem linku: https://mojaprvaplata.gov.rs/poslodavci 

Potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i kandidata je planirano u periodu od 28.11. do 14.12.2020. godine. Poslodavcima preporučujemo da stupe u kontakt sa kandidatom i preciziraju datum početka programa, a koji mora biti u periodu od 30.11. do 14.12.2020. godine. Za potrebe realizacije programa svim kandidatima je obezbeđen namenski tekući račun kod banke Poštanska štedionica ad, bez troškova održavanja računa, na koje će se isključivo vršiti uplata novčane naknade. 

Za poslodavce iz javnog sektora informacija o načinu i vremenu povezivanja sa kandidatima će biti naknadno objavljena.
Epidemiološka situacija u Opovu: PREMA POSLEDNJEM PRESEKU 169 AKTIVNIH SLUČAJEVA

PREMA POSLEDNJEM PRESEKU 169 AKTIVNIH SLUČAJEVA

Opovo, 26. novembar 2020;

Prema poslednjim podacima, zaključno sa rezultatima testova od juče, u Opštini Opovo je trenutno 169 aktivnih slučajeva na Covid-19.

Na osnovu testiranja u prethodna tri dana zabeleženo je 39 pozitivnih testova: 23. novembar (11); 24. novembar (16) i 25. novembar (12).
Epidemiološka situacija u Opovu: DANAS 16 NOVIH, UKUPNO 148 SLUČAJEVA VIRUSA COVID-19

DANAS 16 NOVIH, UKUPNO 148 SLUČAJEVA VIRUSA COVID-19

Opovo, 24. novembar 2020;

Prema poslednjim podacima u Opovu je zabeleženo 16 (97pcr+315ag) novih slučajeva virusa Covid-19, što je ukupno 148. Poslednjih dana red ispred kovid ambulante u Opovu je svakodnevan i testiraju se svi pacijenti sa simptomima koji ukazuju na Covid-19 ali i građani koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženima.

U Južnobanatskom okrugu je na današnji dan 412 pozitivnih testova: Pančevo 241, Vršac 36, Alibunar 42, Kovin 32, Kovačica 28, Bela Crkva 10, Plandište 7, Opovo 16.
Bez isključenja struje: POGREŠNA NAJAVA ZBOG GREŠKE NA SAJTU ED PANČEVO

POGREŠNA NAJAVA ZBOG GREŠKE NA SAJTU ED PANČEVO

Opovo, 24. novembar 2020;

Zbog greške, a kasnije i neažurnosti nadležnih za informisanje Elektrodistribucije Pančevo došlo je do dezinformacije u vezi najavljenih radova i isključenja struje u delu Opova (istočni deo naselja ka Sefkerinu).

Na sajtu ED Pančevo radovi i isključenje su najavljeni za 24. novembar što je Glas Opova preneo na svom portalu u dva navrata (18. i 23. novembra). Međutim, u pitanju je bila greška (administratora sajta ED Pančevo ili nekog ko je zadužen za prosleđivanje obaveštenja) tako da su radovi sprovedeni u utorak 18. novembra, bez naknadnog obaveštenja i skidanja pogrešnog obaveštenja sa njihovog sajta, što je dovelo do dodatne zabune.

Naša redakcija je danas kontaktirala ED Pančevo, nadležni su objasnili da je u pitanju greška i uputili izvinjenje građanima Opova.
Epidemiološka situacija u Vojvodini: KRITIČNA SITUACIJA U JUŽNOBANATSKOM OKRUGU

KRITIČNA SITUACIJA U JUŽNOBANATSKOM OKRUGU

Opovo, 24. novembar 2020;

Prema informacijama Instituta za javno zdravlje Vojvodine, epidemiološka situacija se praktično u celoj pokrajini može okarakterisati kao izuzetno teška sa tendencijom daljeg pogoršanja.

Trenutno se u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini registruje 15.651 aktivni slučaj infekcije kovid 19, dok se na bolničkom lečenju u svim kovid-kapacitetima nalazi 1.335 obolelih.

Broj novozaraženih se ne stabilizuje, niti opada, nego iz dana u dan raste stavljajući pred izuzetan napor i opterećenje sve zdravstvene radnike, a celokupni zdravstveni sistem u iskušenje da će kapaciteti zdravstvenih ustanova biti nedovoljni da prime sve pacijente kojima je pomoć neophodna. Dodatni problem je to što je u ovom trenutku u Vojvodini oboleo 681 zdravstveni radnik, tako da sve veći obim posla obavlja sve manji broj ljudi.

Kritična situacija je na teritoriji grada Zrenjanina, gde se zbog velikog broja obolelih dodatni kapaciteti obezbeđuju i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Melencima pošto su Specijalna bolnica za plućne bolesti i Opšta bolnica u Zrenjaninu praktično popunjene u celosti.

Kritična situacija je i na teritoriji celog Južnobanataskog upravnog okruga sa skoro popunjenim bolničkim kapacitetima opštih bolnica u Pančevu i Vršcu, kao i u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Beloj Crkvi. Sve veći broj obolelih i hospitalizovanih se beleži i u opštim bolnicama u Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Subotici i Somboru.

U ovom trenutku najteža situacija je u Novom Sadu zbog velikog broja pacijenata sa izuzetno teškom kliničkom slikom i brojem koji prevazilazi kapacitete koji su do sada korišćeni u borbi protiv pandemije.

Zbog toga je tokom vikenda deo Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici pretvoren u kovid-centar i samo za dva dana popunjen sa dve trećine ukupnog kapaciteta pa su u toj ustanovi trenutno 74 pacijenta.

Zbog svega toga ponovo apelujemo na građane Vojvodine da se ponašaju savesno i odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi.

U suprotnom, zdravstveni sistem Vojvodine neće biti u mogućnosti da pomogne svima kojima je pomoć neophodna što bi prouzrokovalo nesagledive posledice po svakog pojedinca i društvo u celini.
Predškolska ustanova Bambi: OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE

OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE

Opovo, 23. novembar 2020;

Poštovani roditelji, obaveštavamo vas da je Štab za vanredne situacije Opštine Opovo doneo Odluku o merama za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije Covid-19:

Nalaže se PU „Bambi“ Opovo da organizuju proces rada tako što će vršiti prijem dece čija su oba roditelja – zakonska zastupnika, radno angažovana i poslove obavljaju u sedištu ili organizacionoj jedinici poslodavca, osim u grupama pripremnog predškolskog programa, gde se vaspitno – obrazovni rad obavlja u skladu sa instrukcijama i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnog Zavoda, odnosno instituta za javno zdravlje.

S tim u vezi molimo roditelje koji imaju nužnu potrebu za prihvat deteta u PU „Bambi“ da se do 24.11.2020. do 16:00h izjasne kod vaspitača.
ED Pančevo: SUTRA DEO OPOVA BEZ STRUJE

SUTRA DEO OPOVA BEZ STRUJE

Opovo, 23. novembar 2020;

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u utorak 24. novembra u vremenskom intervalu od 10:00 do 12:30 časova biće isključeni sledeće ulice u Opovu:

Drugo i Treće novo naselje, Kratka, Nušićeva, Slatinska (od Žarka Zrenjanina do Maksima Gorkog), Žarka Zrenjanina, Borisa Kidriča (od Šumske do kraja ka Sefkerinu), Ive Lole Ribara (od Bratstva jedinstva ka Sefkerinu), Maksima Gorkog (od Šumske do Slatinske), Branka Radičevića (od 2. oktobra do Žarka Zrenjanina), Šumska (od Maksima Gorkog do Tamiške), Ribarska (od Borisa Kidriča do Ive Lole Ribara), Tamiška (od Branka Radičevića do Šumske).

U slučaju vremenskih neprilika radovi će se otkazati.