Streljački klub “Stevan Doronjski” Sakule: SLOVAČKI DANI U BAČKOM PETROVCU

11/08/2015

u SPORT

SLOVAČKI DANI U BAČKOM PETROVCU
Sakule, 11. avgust 2015;
U nizu manifestacija povodom Dana Petrovca, strelci su 9. avgusta organizovali veliki Kup Bačkog Petrovca u trapu na 2 puta po 15 golubova. Na ovom takmičenju učestvovalo je 19 ekipa klubova iz Vojvodine i Srbije, odnosno oko 80 strelaca pojedinaca.
13z71up

Takmičenje je počelo u 09:00h, a završilo se u 18:00h. Pucalo se ceo dan bez prekida i bez tahničkih kvarova, jer je strelište olimpijsko i opremljeno najsavremenijim rovom sa 15 mašina i odgovarajućom elektronskom opremom.

Temperatura 36°C, ali strelci to strpljivo podnose i čekaju svoj nastup, takmicarski duh ne posustaje. U popodnevnim satima stize vest iz Brna (Česka Republika) da je naš junior Maksim Egelja iz Futoga prvak sveta u trapu na 125 golubova. Aplauz i radost, pozdravi i trećeplasiranom Jaksicu, kao i mladom Nikoli Šotri, članovima srpske omladinske reprezentacije, koji se bore za rezultate radi učesća na olimpijadi. Radost i malo slavlje, a na vatrenoj liniji borba za plasman.
Strelci sakulskog kluba imali su jake protivnike. Prvoplasiranu ekipu ”Grof” iz Petrovca na Mlavi sačinjavali su prošlogodišnji omladinski prvak sveta, drugi član višestruki prvak Evrope, treći i četrvrti članovi prvaci i reprezentativci Srbije. Drugoplasirana ekipa Blagojević Dobanovci, dva reprezentativca Srbije i trećeplasirana ekipa domaćina sa odličnim strelcima Vojvođanske lige za samo jednog goluba razlike.

Ostaje da budemo zadovoljni jer je i to u ovakvoj konkurenciji vrlo visok plasman. U pojedinačnoj konkurenciji:  1) Zoran Lukić (Stara Pazova); 2) Zoran Brzak (Grof); 3) Nemanja Smiljanić (Grof), inače prošlogodisnji pravak sveta, a za ovaj plasman raspucavao je sa članom sakulskog kluba Ljubomirom Bitevićem bitevic ljubomirom, koji je u plej-offu osvojio 4. mesto.

Nakon Kupa Bačkog Petrovca, sakulskom klubu predstoje pripreme za prvenstva vojvođanske i lige Srbije.

 

Tekst: Blagoje Mirkov

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije