Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

22/04/2024

u SPORT

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo jer smo i do sada videli par neplaniranih kikseva ove dve vodeće ekipe.

BORAC (Sakule) – TEMPO (Sefkerin) 2:0 (1:0); Već dve sezone gledamo dominaciju ove dve ekipe (prošle sezone u opštinskoj, a ove i Drugoj južnobanatskoj ligi) i njihovo međusobno rivalstvo u borbi za šampionsku titulu. Odavno ova liga nije bila uzbudljivija i neizvesnija. Prvo mesto vodi direktno u Prvu južnobanatsku ligu ali će i drugoplasirani imati „popravni“ u baražu, tako da je vrlo moguće da ćemo od naredne sezone, i Sakuljane i Sefkerince gledati u višem rangu.

Borac je Tempu dozvolio samo jednu nedelju na vthu tabele. Sakuljani su u trećem krugu takmičenja imali prednost domaćeg terena što su i iskoristili. Međutim, na stadionu je bio i veliki broj navijača iz Sefkerina, tako da su i oni imali značajnu podršku sa tribina.

Utakmicu su odlučila dva napada i dve majstorije Marjanskog i Zakoča. Sredinom prvog poluvremena majstorija Srđana Marjanskog i mat u tri poteza. Golman Protić ispucava, Kodić glavom prebacuje loptu koju prihvata Marjanski, prebacuje na jaču levu nogu i sa nekih 25 metara snažno šutira i pogađa dalji ugao izvrsnog golmana Kozlovačkog. U samom finišu meča, Zakoč seče jednu loptu na sredini terena, prolazi nekoliko igrača gostiju i sa nekih dvadesetak metara šutira precizno, lopta pogađa stativu, odbija se od golmana i ulazi u gol.

„Čestitamo našim igračima i stručnom štabu na sjajnoj psihičkoj pripremi za ovaj meč, na sjajnoj partiji. Čestitke i gostima na sjajnoj partiji kao i njihovim navijačima koji su u velikom broju došli da ih podrže. Posebne čestitke ipak idu našim navijačima koji su bili vetar u leđa, naš 12. i 13. igrač. Pozivamo ih da dođu na sledeću utakmicu koja se igra u Jabuci i da nam pomognu da nastavimo ovako i ostanemo na vrhu“, navodi se u saopštenju sakulskog kluba.

„Veoma teška utakmica. Domaćin je bio ubedljiviji i zasluženo odneo pobedu. Moramo da dignemo glavu gore, jer ima još dosta da se igra! Hvala navijačima na ogromnoj podršci danas! Idemo dalje“, poručili su iz sefkerinskog Tempa.

Rezultati 20. kola: OFK Mladost – Partizan 3:0; Stari Tamiš – Omladinac 1:4; Proleter – Voja Gačić 2:0; BSK Bavanište – Jugoslavija 4:1; Borac – Tempo 2:0

Tabela: 1. Borac (52); 2. Tempo (50); 3. Omladinac (30); 4. Voja Gačić (29); 5. Jugoslavija (28); 6. Partizan (22); 7. Proleter (20); 8. BSK Bavanište (19); 9. OFK Mladost (19); 10. Stari Tamiš (17)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

najnovije

najčitanije