Šah klub “Bata Ćosić” Opovo: OPOVAČKI ŠAHISTI ISTUPAJU IZ DRUGE LIGE REPUBLIKE SRBIJE!?!

22/02/2015

u SPORT

OPOVAČKI ŠAHISTI ISTUPAJU IZ DRUGE LIGE REPUBLIKE SRBIJE!?!
Opovo, 22. februar 2015;
Skupština ŠK “Bata Ćosić” donela je jednoglasnu odluku da usled izuzetno teške finansijske situacije šahovski klub istupi iz Druge lige Srbije i takmičenje u 2015. godini započne u ligi Vojvodine.
Naravno, razlog je novac. Sredstva iz opštinskog budžeta koja će tokom 2015. godine biti raspoređena sportskim klubovima, biće u visini prethodne godine, odnosno način raspodele sredstava iz Sportskog saveze biće isti kao decenijama unazad. Ako ovome dodamo čiljenicu  da su gotovo svi pregovori sa donorima propali ovakva odluka je bila i jedina moguća.
Nažalost, najveći uspeh u istoriji ekipnog sporta na teritoriji Opštine Opovo umanjen  je na nesportski način. Da podsetimo: 2012. ŠK “Bata Ćosić“ je bio prvak Vojvodine i plasirao se u Drugu ligu Srbije. Iste godine na finalu Kupa Vojvodine osvojio je 4. mesto ali na finalnom turniru Republike Srbije među 12 prvoligaša nije se našao zbog nedostatka sredstava. 2013 godine zauzeli smo 4. odnosno 2014. zauzeli smo 5. mesto u Drugoj ligi Republike Srbije.
Od 01. marta 2015. godine šahovski klubovi su u obavezi da registruju svoje klubove i izvrše overu takmičarskih knjižica svojim članovima. Ukoliko to ipak ne učine naravno neće imati pravo nastupa u 2015. godini. To će u slučaju našeg kluba biti praktično i kraj.
Srećom, šahovski sport u Vojvodini je po masovnosti drugi, odnosno u zvaničnim ligama Vojvodine takmiči se čak 166 klubova i jedino fudbal ima više takmičarskih ekipa., pa tako to i neće biti veliki gubitak za sport u Vojvodini. Da li je to gubitak za sport na teritoriji naše opštine – neka procene čitaoci sami.

 

Goran Vlajković
Šah klub “Bata Ćosić” Opovo

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije