Sportisti Opštine Opovo koji su obeležili 2023. godinu

13/03/2024

u SPORT

OPOVO, 13. mart 2024 – Tokom prošle, 2023. godine nekoliko sportista iz naše opštine postiglo je na klupskom i reprezentativnom nivou izvanredne rezultate u seniorskoj i omladinskoj kategoriji.

Kik bokser Uroš Janjić (KBK Dragon) iz Sefkerina je nastavio da dominira u svojoj kategoriji. Janjić je osvojio naslove državnog i evropskog prvaka, a zlatnu medalju je odbranio i na prestižnom međunarodnom takmičenju Serbia Open Wako European Cup. Kao član reprezentacije Srbije nastupio je na Prvenstvu Evrope u Antaliji (Turska).

Opovčanka Ana Jovanov je i ove godine imala zapažene nastupe u nacionalnom dresu. Košarkašica Crvene Zvezde, nakon velikog uspeha sa kadetskom reprezentacijom (U16) 2022. godine i plasmana u A diviziju, prošlog leta je imala odličan nastup za junorsku reprezentaciju (U18), koja je na Prvenstvu Evrope u Turskoj napravila veliko iznenađenje i osvojila četvrto mesto. Istovremeno, Ana je prošle godine bila jedna od najmlađih prvotimki seniorskog kluba Crvene Zvezde.

Kadetkinja Teodora Vasić iz Barande takođe nastupa za seniorsku ekipu svog kluba ŽFK „Milutinac“ iz Zemuna, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije. Ova mlada i talentovana fudbalerka je prošle godine upisala šest zvaničnih nastupa za kadetsku reprezentaciju Srbije u okviru kvalifikacija za Prvenstvo Evrope i tom prilikom postigla šest golova u poslednje tri utakmice.

Bacač kugle, atletičar Stefan Jovanov iz Sefkerina, koji nosi dres Crvene Zvezde, postao je državni šampion u disciplini bacanja kulge za starije juniore (do 20 godina). Stefan je na Prvenstvu Srbije u Novom Pazaru bacio kuglu 17,89m što je bilo dovoljno za zlatnu medalju i normu za evropsko prvenstvo u Jerusalimu (Izrael), na kojem je učestvovao kao reprezentativac Srbije.

Još jedan naš atletičar imao je zapažen uspeh u 2023. godini. Povratnik u opovački Spartak Boris Mojsa, osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Vojvodine. Od prošle godine, Boris je svoju sportsku karijeru nastavio kao stipendista na američkom Chicago State University.

Poslednjih nekoliko godina lepe uspehe postižu sefkerinski i opovački streličari koji nastupaju za SK „Pančevo“. Najviše uspeha tokom prošle godine imao je Sefkerinac Dragiša Jevtić. Pored zlatnih i srebrnih medalja koje je osvojio na kupovima Srbije, Dragiša je u disciplini olimpijski luk imao solidne reprezentativne nastupe na Svetskom prvenstvu u Berlinu (Nemačka) i Aphrodite Mediteranen Cup-u na Kipru (ekipno srebro), kao i na evropskom klupskom prvenstvu održanom u Beogradu.

Teodora Kljajić iz Barande član je Streljačke družine „Pančevo 1813“. Na Prvenstvu Vojvodine, sa 533 krugova u disciplini vazdušni pištoj, Teodora je osvojila srebrnu medalju, dok se na Međunarodnom turniru Vojvodina Kup u mešovitom paru okitila bronzanom medaljom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije