Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva: ANA JOVANOV NASTUPILA ZA REPREZENTACIJU BEOGRADA

27/01/2020

u SPORT

ANA JOVANOV NASTUPILA ZA REPREZENTACIJU BEOGRADA

Novi Sad 26. januar 2020;

U organizaciji Košarkaškog saveza Vojvodine u Novom sadu je održan Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva na kojem su nastupale reprezentacije gradova i regiona iz Srbije i susednih država.

Za žensku pionirsku reprezentaciju Beograda (Košarkaški savez Beograda) 2004. godište nastupila je košarkašica Agros Basketa Ana Jovanov iz Opova. Ekipu je vodio pomoćni trener seniorki Crvene Zvezde Nikola Dmitrović, a na klupi mu je asistirao trener Agros Basketa Marko Habanek.

Pored naše Ane Jovanov za reprezentaciju Beograda nastupile su još: Milena Trailović, Anja Stamenković, Magdalena Janković, Bojana Miškić, Teodora Veselinović, Teodora Ćulibrk, Anđela Ulemek, Marija Zorić, Milica Mrkela i Sara Ivanović. Ono što je kuriozitet i što našu Anu u ovoj selekciji izdvaja jeste činjenica da je ona 2006. godište i dve godine mlađa od većine svojih drugarica iz reprezentacije.

Na turniru za pionirke 2004, pored ekipe Beograda, igrali su reprezentacije Košarkaškog saveza Vojvodine, Akademija Pečuj iz Mađarske i region Tuzla iz Bosne i Hercegovine. Beograđanke su u prvoj utakmici savladele Pečuj, a Vojvodina je bila bolja od regiona Tuzle. U finalu Beograđanke su slavile rezultatom 73:66 i osvojile prvo mesto, treći je Pečuj, a četvrta Tuzla.

Naša Ana je ostavila dobar utisak, u prvoj utakmici je igrala samo četiri minuta i bila bez poena, dok je finalu za osam minuta na parketu upisala 11 poena (2/3 iz igre i 4/6 sa linije slobodnih bacanja).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije