Udruženje sportskih ribolovaca ,,Linjak’’ : POČELA PRODAJA DOZVOLA ZA REKREATIVNI RIBOLOV

12/12/2019

POČELA PRODAJA DOZVOLA ZA REKREATIVNI RIBOLOV

Opovo, 12. Decembar 2019
Udruženje sportskih ribolovaca ,,Linjak’’ Opovo će i u 2020.godini vršiti prodaju dozvola za rekreativni ribolov. Prodavaće se dozvole ,,Ribolovačkog saveza Vojvodine’’ korisnika koji  upravlja ribarskim područjem Tamiš. U poslednjih nekoliko godina situacija sa ribljim fondom u reci Tamiš se znatno popravila. Za to je najviše zaslužna ribočuvarska služba RSV-a na čelu sa Oliverom Adžićem. Sačuvan je mrest, mnoge ribokradice su odustale od postavljanja mreža, nekolicini ,,strujaroša’’ oduzeti su čamci a polako se zavodi i red među rekreativnim ribolovcima. Sudije postupaju po Zakonu pa novčane kazne izrečene za prekršaje prekomernog ulova i ulova riba ispod dozvoljene mere, dostižu velike iznose. Ove godine izvršeno je i poribljavanje sa 500 kg šaranske mlađi. Ove godine zaposlen je  jedan ribočuvara na Tamišu a od Nove godine očekuje se zaposlenje još jednog ribočuvara. Potreba za pojačanjem ribočuvarske službe nastala je zbog povećanog broja ribolovaca koji sa strane dolaze na Tamiš. USR,,Linjak’’ ima odličnu saradnju sa Ribolovačkim savezom Vojvodine i prodajom dozvola finansijski pomaže čuvanje Tamiša.Od manjeg dela sredstava koje pripada Udruženju finasiraju se takmičarske ekipe ,,Linjaka’’. Od 2019.godine postali smo i članovi Saveza sportskih ribolovaca Srbije i učestvujemo na zvaničnim takmičenjima za izbor reprezentacije Srbije u disciplinama lov ribe udicom na plovak i mušičarenju. Po Zakonu o sportu Udruženje mora imati kadetsku ekipu i bar jednog takmičara u seniorskoj konkurenciji.Ove godine, s obzirom na jaku konkurenciju naši takmičari su zadovoljni rezultatom jer su zauzeli sredinu tabele. Ipak, sredstva od prodatih dozvola su suviše mala i ništa od ovih takmičenja ne bi bilo bez finansiranja od strane Skupštine opštine Opovo a preko konkursa koji svi sportski klubovi ostvaruju preko Sportskog saveza opštine Opovo. Od ovih sredstava u prošloj godini finansirana su i 4 takmičenja u Opovu, škola ribolova i nekoliko treninga najuspešnijih takmičara.

Cene dozvola za rekreativni ribolov se nisu menjale odnosu na prošlu godinu pa iznose 7000 za osobe od 18 do 65 godina, 3500 za omladince od 14-18 godina, žene i osobe starije od 65 godina.Za osobe sa invaliditetom većim od 80 procenata cena je 600 dinara. Dozvole će se prodavati kod predsednika Udruženja Srđana Savulova u ulici Ive Lole Ribara 30 a sva obaveštenja se mogu dobiti na telefon 063 255 375. Promena u odnosu na prošlu godinu je da će se uplata vršiti isključivo virmanima u pošti ili banci.Postoji mogućnost odloženog plaćanja na tri rate ako se ostavi ček kao pokriće.Ova mera se uvodi zbog bonusa koje Udruženje dobija redovnom uplatom koji daje RSV.

Mladi ribolovci “Linjaka”

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije