Šah – Druga liga Srbije grupa Vojvodina: NAKON SEDAM KOLA OPOVČANI I DALJE NA TREĆEM MESTU

image_pdfimage_print

NAKON SEDAM KOLA OPOVČANI I DALJE NA TREĆEM MESTU

Kovačica, 6. novembar 2019;

U 5. kolu naši šahisti uspeli su da savladaju još jednog bivšeg prvoligaša to je ekipa „Krajišnik“ Krajna rezultatom 3,5:2,5, potom u šestom kolu savladana je i slabašna ekipa B.N.Sela sa  5:1 . Konačno, u 7. kolu usledio je i prvi poraz od ekipe Sombora i to baš u najgorem trenutku. Pobeda bi naše dovela na prvo mesto i sasvim izvesno tu bi i ostali do kraja turnira.

Evo šta kaže kapiten ŠK „Bata Ćosić“: „Nažalost u najvažnijem trenutku odigrali smo najslabiji meč na turniru. Istina, u šahu mažeš postići samo onoliko koliko ti protivnik dozvoli – tako ekipa Sombora je od samog početka meča bila bolji rival. Pobeda bi nas odvela pravo na prvo mesto i odatle nas ni haubicom niko ne bi skinuo, sada više ne zavisi sve od nas. Prvo mesto i ulazak u prvu ligu više nije samo u našim rukama, sada na scenu stupaju čuvene kalkulacije….Ipak, u 9. kolu imamo direktan sudar sa provoplasirano ekipom Nove Pazove, nadam se da će to biti još jedna meč-lopta ali prvo danas moramo pobediti vrlo neugodnu ekipu Sente. Problem više je taj što je ekipa klonula duhom, a neki igrači zbog premora traže pauzu i izostanak iz ekipe za meč sa Sentom.  Kao u maratonskoj trci – sada imamo krizu ali verujem da ćemo je prebroditi i nastaviti sa dobrim rezultatima.“

Goran Vlajković

Evo tabele nakon 7 kola: 1. Mladost Nova Pazova (17); 2. Vojvodina Novi Sad (15); 3. BATA ĆOSIĆ OPOVO (14); 4. Bačka Pačir (13); 5. Somborski ŠK Sombor (13); 6. Krajina Krajišnik (11); 7. Kraljica PTT Petrovaradin (10); 8. Senta (8); 9. Mladenovo (5); 10. Polet Rastina (5); 11. Sloga Inđija (3); 12. Bora Ivkov Banatsko Novo Selo (0).