Fudbal – Prva južnobanatska liga 17. kolo: VRANE U POSLEDNJEM KOLU PROKOCKALE LIDERSKU POZICIJU

02/12/2018

u SPORT

VRANE U POSLEDNJEM KOLU PROKOCKALE LIDERSKU POZICIJU
Baranda, 2. novembar 2018;
RADNIČKI (Baranda) – PARTIZAN (Uljma) 1:2 (1:1); Derbi poslednjeg kola između, po mogima, dve najbolje ekipe jesenjeg dela prvenstva završio je trijumfom gostiju iz Uljme. Odličan meč u kojem su obe ekipe pokazale zašto se nalaze u vrhu tabele, ali za razliku od Baranđana koji su imali inicijativu i mnogo više prilika za postizanje gola, gosti su sve svoje šanse iskoristili.

U prvih 20 minuta dve odlične prilike je imao kapiten „Vrana“ Dušan Dobrić. Prvi put mu je u situaciji jedan na jedan odbranio danas odlični golman Todorović, a drugi put nije iskoristio odličnu priliku za volej iz neposredne blizine.

Fudbaleri Uljme su u vođstvo došli nakon velikog kiksa poslednje linije Radničkog. Stefan Đogo pravi grešku u dodavanju, loptu je presekao kapiten gostiju Bojan Timić i rutinski savladao golmana Igora Labusa. Ipak, domaći u 32. minutu dolaze do izjednačenja, a strelac je Aleksandar Jovanović, koji odbijenu loptu sa oko 18 metara preciznim šutem po zemlji šalje u ugao nemoćnog Todorovića.

U drugom poluvremenu, nastavlja se inicijativa Baranđana, koji u dva navrata prave višeminutne opsade gola Partizana, ali Todorović brani udarce Igora Starčevića i Dušana Dobrića i onda kada su svi loptu već videli u mreži. Kazna za neiskorišćene prilike dolazi u poslednjem minutu, a strelac zaista prelepog pogotka za pobedu Partizana je Dušan Mihajlović.

Da je neko Baranđanima na početku sezone ponudio 36 bodova i četvrto mesto, verovatno bi prihvatili bez oklevanja. Međutim, ostaje žal jer su u poslednjem kolu imali šansu da jesenji deo prvenstva završe kao lideri na tabeli. Sa ovim porazom, polusezonu će završiti kao četvrti, ali u zaostatku od prvoplasirane ekipe samo dva boda.

RADNIČKI: Labus, Lazin, Radojev, Ilić, Radivojević, Jovanović, Starčević, Đogo, Stojković, Dobrić, Cukić.

PARTIZAN: Todorović, Pobra, Tanasić, Đorđević, Mihajlović, Timić, Radosavljev, Banjaš, Kolak, Obradović, Milivojev.

REZULTATI 17. kola: Dunav – jedinstvo 1:2; Radnički – Partizan (U) 1:2; Strela – Jugoslavija 3:0; Vojvodina (C) – Jedinstvo Stević 1:7; Vulturul – Borac 1:3; Dolina – Partizan (G) 0:3; Vojvodina (S) – Potporanj 1:5; Crvena Zvezda – Spartak 1911 4:3; Polet – Sloga 4:0.

TABELA: 1. Partizan (G) (38); 2. Partizan (U) (38); 3. Borac (37); 4. RADNIČKI (36); 5. Potporanj (35); 6. Jedinstvo (30); 7. Strela (27); 8. Jedinstvo Stević (26); 9. Spartak 1911 (25); 10. Sloga (22); 11. Vulturul (21); 12. Crvena Zvezda (20); 13. Jugoslavija (20); 14. Vojvodina (S) (18); 15. Dunav (17); 16. Dolina (13); 17. Polet (12); 18. Vojvodina (C) (3).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije